Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kurumun adının ve yöneticilerinin isimlerinin kullanıldığı dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. TOKİ, yöneticilerinin hiçbir koşulda yardım talebinde bulunmadığını belirterek, bu tür girişimlere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.
TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, kurum yöneticilerinin isimleri kullanılarak inşaat yüklenicileri ve müşavir firmalardan, afet bölgelerinde yaşayan vatandaşlar adına yardım talep edildiğine yönelik bilgiler edinildiği ifade edildi.
Açıklamada, “İdaremiz yöneticilerinin herhangi bir sebeple yardım talebinde bulunmaları söz konusu değildir.” denilerek, vatandaşların ve ilgili firmaların bu tür taleplere karşı dikkatli olmaları istendi.
TOKİ, maddi menfaat sağlamaya yönelik bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, söz konusu eylemleri gerçekleştiren kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildirdi.
Yetkililer, vatandaşların şüpheli durumlarla karşılaşmaları halinde ilgili resmi kurumlara ve güvenlik birimlerine başvurmalarının önem taşıdığına dikkat çekti.
