Reklam
Reklam
tokatta yabanci ogrenciler arasi futbol turnuvasi basladi Vr265fIv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta yabancı öğrenciler arası futbol turnuvası başladı

Tokat’ta düzenlenen ve 10 ülkeden öğrencilerin katıldığı Öğrenci Futbol Turnuvası, dostluk ve kültürel etkileşim temasıyla başladı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğrenim gören 3 bin 900 uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen TOGÜ Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası başladı. 22 Ekim’e kadar devam edecek müsabakalarda Gabon-Azerbaycan, Suriye-Senegal, Fildişi-Sudan, Çad-Mali, Mısır-Filistin arasında dostluk maçları düzenleniyor. Birbirinden farklı kültürlerin dostlukla yarışacağı bu büyük turnuva heyecanına tüm öğrenciler ortak oluyor.

“Dostluk ve kardeşlik bağları güçleniyor”

Dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla böyle bir organizasyonun yapıldığına değinen Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Merve Yılmaz, “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak bünyesinde yaklaşık 3 bin tane yabancı uyruklu öğrencimizi barındırıyoruz. TÖMER birim adına da bizler bu öğrencilerin arasında kardeşlik bağını güçlendirmek, dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla bir futbol turnuvası düzenlemeye karar verdik. 10 ülkenin başvurusuyla bir turnuva oluşturduk. Dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve kültürel aktarımı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Bizler bu öğrencilere sadece Türkçe öğretmiyoruz. Aynı zamanda onların kültürlerinin tanıtımına da katkıda bulunuyoruz. Biz kendi kültürümüzü onlara tanıtarak katkıda bulunuyoruz. Böyle bir ortamda hem dostluk, kardeşlik çerçevesinde hem de kültürel aktarım çerçevesinde bir etkinlik oluşturma amacımız var” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin