Tokat’ta bulunan Harami Yaylası, Bob Ross’un tablosunu andıran manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Tokat’ın Almus ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Harami Yaylası, yeşil doğanın kucakladığı bir cennet gibi, doğaseverleri kendine hayran bırakıyor. Yeşilırmağın doğuş noktası olarak bilinen bu yayla, ünlü ressam Bob Ross tablosu gibi manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Özellikle kış mevsiminde bile yeşilliğin hâkim olduğu bu bölgede, kar yağışıyla oluşan beyaz örtü aynı gün içerisinde eriyerek yerini yeşil doğaya bırakıyor. Bu eşsiz doğa olayı, bölgeyi adeta kartpostallık görüntülere dönüştürüyor. Harami Yaylası, ziyaretçilerine doğanın her tonunu yaşama fırsatı sunuyor. Yeşilin en canlı haliyle buluşabileceğiniz bu yayla, adeta bir doğa terapisi sunuyor. Karşı konulmaz manzaralarıyla ziyaretçilerini büyüleyen bu bölge, kışın bile yeşil doğasıyla dikkat çekiyor. Doğa tutkunlarını bekleyen bu cennet köşesi, her mevsimde farklı bir güzellik sunarak ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.
Ankara’dan Harami Yaylasına gelen 5 mühendis arkadaş, eşsiz doğada balık tutarak unutulmaz bir an yaşadı. Bölgenin doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken ziyaretçiler, yaz aylarında da tekrar gelmeyi planladıklarını ifade etti.


Tokat’ta ünlü ressam Bob Ross’un tablosunu andıran manzara
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

