Tokat ve İstanbul’da düzenlenen operasyonda silah, mühimmat ve sahte alkol ele geçirilirken, 12 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Tokat’ın Turhal ve Zile ilçeleri ile İstanbul’da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen silah kaçakçılığına yönelik operasyonda, şüphelilerin ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Operasyonda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 27 adet çeşitli ebatlarda tabanca mühimmatı, 1 adet fünye olduğu değerlendirilen malzeme, 30 litre sahte alkol olduğu değerlendirilen malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 12 şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığı bildirildi. Operasyonun, yasa dışı silah ticaretini engellemek ve toplum güvenliğini sağlamak amacıyla yürütüldüğü belirtildi.


Tokat’ta silah kaçakçılığı operasyonu: 12 şüpheli gözaltında
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

