Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2024 08:07 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta sahte altın tuzağı bozuldu: 2 şüpheli tutuklandı

Tokat’ta 34 adet sahte altın bilezikle yakalanan yabancı uyruklu 2 kişi tutuklandı.

Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 28 Eylül tarihinde Amasya ilinden alınan bir istihbarat doğrultusunda sahte altın satmaya çalışan şahısları yakalamak için harekete geçti. Yapılan titiz çalışma sonucunda il dışından sahte altın getirdikleri belirlenen 2 kişiden kadın bir dükkan içerisinde, erkek şahıs ise otoparkta aracına binmek isterken yakalandı. Yabancı uyruklu S.Q. (32) ve F.Y. (52) adlı kadının üzerlerinde ve araçta yapılan aramada sahte olduğu değerlendirilen 34 adet bilezik ele geçirildi.

Şahısların Tokat’ta faaliyet gösteren bir kuyumcuya sahte bilezik sattıkları ve başka bir kuyumcuya daha satma teşebbüsünde bulundukları tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alınan S.Q ve F.Y., sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin