blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta otomobil sürüye çarptı: 12 koyun telef oldu

Tokat’ta meydana gelen kazada arabanın çarptığı sürüdeki 12 koyun telef oldu.
Kaza, Tokat-Niksar karayolu Ormanbeyli köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Niksar tarafına seyreden Ertuğrul G. yönetimindeki araba, yola denetimsiz çıkan küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Çarpmanın tesiriyle açılan ön kaput nedeniyle görüş açısı kapanan şoför, aracı zahmetle yol kenarında durdurarak ikinci bir kazayı önledi. Kazada sürüdeki 12 koyun telef oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma grupları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

"Yola çıkan sürüyü fark edemedim"
Kazayı anlatan şoför Ertuğrul G., "Tokat’tan Niksar istikametine hakikat ilerlerken bir anda yola çıkan koyun sürüsünü fark edemedim. Çarpmanın akabinde kaput büsbütün görüşümü kapattı. Sağ tarafın uçurum, sol tarafın ise karşı şerit olduğunu bildiğim için birinci maksadım aracı en kısa müddette inançlı halde durdurmak oldu. Daha sonra başka şoförlerin kaza yaşamaması için yol güvenliğini sağlamaya çalıştım" dedi.
Kaza sonrası jandarma ve sıhhat gruplarını aradığını belirten Ertuğrul G., hayvanların telef olmasından büyük keder duyduğunu tabir ederek, "Hayvansever biriyim, bu türlü bir şeye sebep olduğum için sahiden üzgünüm. Karşı tarafın mal kaybı, kendi aracımda oluşan hasar, hepsi başka bir ıstırap sebebi. Fakat en kıymetlisi can kaybı olmaması. Maddi kayıp bir halde yerine gelir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilkileri için yaylayı terk edip şehre gidemiyor

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Taşlı Yaylası’nda yaz aylarında kasaplık yapan 61 yaşındaki Rafet Hancı’nın 5 tilki ile olan dostluğu yürekleri ısıtıyor. Hancı, her gün akşam saatlerinde yayladaki dükkanının önüne gelen tilkileri elleri ile besleyerek karınlarını doyuruyor.
Yaylalardan göç Doğu Karadeniz’de bir ay evvel sona erdi, yayla sakinleri köy ve ilçelerdeki konutlarına döndü. Lakin Köprübaşı ilçesi Taşlı Yaylası’nda kasap dükkânı olan Rafet Hancı, yayla dönemi bitmesine karşın Araklı ilçe merkezine dönemedi. Hancı, yaylada besleyip sahiplendiği 5 tilkisini yalnız bırakmak istemiyor.
Tilkileri uzun müddettir beslediğini ve ortalarında bağ oluştuğunu belirten Hancı, çektiği imgelerde "Oh be 5 tane tamamlandı, konuklarımız gelmiş. Konuklarımız güzel gelmiş. Kimse der mi ki ’Rafet amca al 4 kilo et parası göndereyim de yedir bunları’ Sayın tilki gardaşlar ben sizi yedireceğim, doyuracağım. Fakat ben gittikten sonra sizi yaradan Cenab-ı Allah illa ki aç bırakmaz, rızıklarını verir. Hengame etmeyin, gelin bakayım, alan gitsin rızkını" diyerek besledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.