Tokat’ta bir kişi, miras davası nedeniyle aralarında kavga çıkan eniştesini av tüfeğiyle öldürdü, ablasını ise yaraladı.
Olay, saat 18.00 sıralarında Güneşli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Dursun Karaca, aralarında miras davası nedeniyle husumet bulunduğu öğrenilen kayınbiraderi Turan Ç. ile mezarlık ziyareti sonrası karşılaştı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüşmesi üzerine Turan Ç. otomobilinde bulunan av tüfeğini alarak eniştesi ile ablası Nazike Karaca’ya ateş etti. Kavgayı gören vatandaşlar olayı 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar etti. Tüfekten çıkan saçmalarla ayağından yaralanan Nazike Karaca Tokat Devlet Hastanesine, eşi Dursun Karaca ise Tokat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Dursun Karaca yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, eşinin ise tedavisi devam ediyor. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Turan Ç.’nin ise sorgusu devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Tokat’ta miras kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Karabük Özel İdare’den köylere kesintisiz atık toplama hizmeti
Karabük İl Özel İdaresi, köylerde çevre temizliği ve halk sağlığının korunması amacıyla evsel katı atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 9 araç ve 19 kişilik ekip ile Karabük genelindeki 253 köye düzenli olarak hizmet veriliyor.
Yetkililer, köylerde oluşan evsel atıkların belirlenen program dahilinde toplandığını belirterek, çevre kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini ifade etti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, temiz çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çekilerek, “Temiz Köyler, Güçlü Gelecek” anlayışıyla hizmetlerin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.
Köylerin daha temiz ve yaşanabilir hale gelmesi için yürütülen atık toplama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

