blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta kaçak göçmen taşıyan tır şoförü ve arkadaşı tutuklandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde polis uygulama noktasında dur ihtarına uymayan tır sürücüsü ve yanındaki kişi tutuklanırken, araçtan kaçan Afgan asıllı göçmen yakalanarak GÖKSEM’e teslim edildi.
D-100 karayolu Erbaa ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda yaşanan olayda, 14 ADB 313 plakalı tırın şoförü M.İ. (65) polisin dur ihtarına uymayarak ilerledi. Araç kısa müddette durdurulurken, bu sırada sağ kapıdan atlayarak toprakta kayıplara karışan Afganistan asıllı A.E. (20) için geniş çaplı arama başlatıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın akabinde A.E. konteynerin altında saklanırken bulundu.
Tır sürücüsü M.İ. ve yanında bulunan L.Ö. gözaltına alındı. Yakalanan göçmen süreçlerinin akabinde Tokat Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi’ne gönderildi. Emniyetteki süreçleri tamamlanan M.İ. ve yanında bulunan L.Ö. ise çıkarıldıkları isimli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TAKE projesi kapsamında ekilen çeltiğin hasadına başlandı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde TAKE projesi kapsamında ekimi yapılan çeltiğin hasadına başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Topraklarının Kullanımının Aktifleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında 2025 yılında yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan çeltik tohumlarının ekili olduğu tarlalarda hasat yapıldı.
Kastamonu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen "Çeltik Hasat Günü" aktifliğine, Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, AK Parti Vilayet Lideri Ahmet Sevgilioğlu, Kastamonu Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Ahmet Kılınç, çiftçi Şükrü Eralp, ilçe protokolü ve çok sayıda çiftçinin katıldı.
Etkinlikte Hanönü ilçesinde ekimi yapılan çeltiğin hasadı yapılarak, mahsuller hakkında bilgi alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.