Tokat’ta meydanda bulunan güvercinlere yem vererek mesaisine başlayan bir esnaf, kuşların yemini ezmemesi için su bidonları ile yeme alanını oluşturdu.
Tokat’ta esnaflık yapan Ümit Okutan, meydanda bulunan güvercinlere büyük bir özenle bakıyor. Her sabah mesaisine başlamadan önce kuşlara yem vererek gününe başlayan Okutan, vatandaşların kuşların yemini ezmemesi için su bidonları ile yeme alanı oluşturdu. Güvercin ve serçelere özveriyle bakan Okutan, meydanın yeşil alana dönüştürülmesini talep ediyor.
“Onlar bize Allah’ın emaneti”
Hayvanseverliği ile tanınan Ümit Okutan, “Sokak hayvanlarını seviyorum. Onların bize Allah’ın emaneti olduğunu düşünüyorum. Bunlara bakınca da zevk alıyorum. Sularını döküp yemlerini veriyorum. Kedi ve köpekler için de aynı şeyleri yapıyorum. Kuşlara biraz daha ağırlık veriyorum. Su bulamadıkları için susuz kalıyorlar. O yüzden daha fazla çaba sarf ediyorum. Yesinler, içsinler, aç kalmasınlar. Halk da duyarlı olmaya başladı. Kaplardaki sular bitince vatandaş da doldurmaya başladı. Hem vatandaşlar yemlerin üzerinden geçmesin hem de vatandaş su doldursun diye yapıyoruz. Kışın burası çok kaygan oluyor. İnsanlar çok kötü düşüyor. Burası yeşil alan olsaydı daha iyi olurdu. Kuş yuvası da olsa diğer hayvanların avlanmaması için daha iyi olur” dedi.
Tokatlı esnaftan kuşlara su bidonlu koruma
KBÜ, Erasmus+ BIP kapsamında uluslararası öğrencileri ağırladı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından organize edilen Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) kapsamında, Polonya, Almanya, Litvanya, İspanya ve Romanya’dan farklı üniversitelerden gelen 34 kişilik öğrenci grubu Karabük Üniversitesinde ağırlandı.
Programa; Radom Academy of Economics (Polonya), Technical University of Ilmenau (Almanya), Civitas University (Polonya), CEDEU University (İspanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Kielce University of Technology (Polonya), Ovidius University of Constanța (Romanya), Bydgoszcz University of Science and Technology (Polonya), Lithuanian University of Engineering (Litvanya) ve Babeș-Bolyai University (Romanya) öğrencileri katıldı.
Programın ilk gününde öğrenciler için Rektörlük ziyareti ve kampüs tanıtımı gerçekleştirildi. Ardından şehir merkezinde bilgilendirme gezisi düzenlendi.
Programın ikinci ve üçüncü günlerinde “International Security” ve “Research Techniques” dersleri yüz yüze gerçekleştirildi. Söz konusu dersler Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yürütüldü. Akademik içeriklerin yanı sıra öğrenciler arası etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlendi.
Dördüncü gün Safranbolu gezisi gerçekleştirilerek katılımcıların bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanımaları sağlandı.
Program, son gününde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın konuşmasıyla tamamlandı. Katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edilmesinin ardından öğrenciler İstanbul’a uğurlandı. Erasmus+ BIP programı, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılması açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendirildi.

