blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokatlı balıkçı Şila’yı bulana çeyrek altın verecek

Tokat’ta kafes balıkçılığı yapan Sadullah Sezer, kaybolan köpeği Şila’yı bulan bireye çeyrek altın ödül vereceğini açıkladı.
Almus ilçesinde kafes balıkçılığı yapan Sadullah Sezer, baraj kıyısında sahip çıktığı sokak köpeği Şila ile özel bir bağ kurmuştu. Sezer, Şila için baraj kenarına sıcak bir yuva yaparak minik dostuna özel bir ömür alanı oluşturmuştu. Her gün balık kafeslerine tekneyle giden Sezer’e Şila da eşlik ederken, köpeğin yavruları da annelerinin bu alışkanlığını devralarak Sezer’i yalnız bırakmamıştı. Sezer 5 günlüğüne kent dışına çıktığında, döndüğünde Şila’yı bulamayınca büyük bir hüzün yaşadı. Köpeğini bulmak için ilçeyi karış karış gezen Sezer, sadık dostunu bulamayınca, ona ulaşacak şahsa ödül vermeye karar verdi. Cebinde çeyrek altın bulunan Sezer, Şila’yı bulan bireye bu altını armağan edeceğini belirtti.

“Cebimde çeyrek altınla dolaşıyorum”
Cebinde çeyrek altınla gezdiğini söyleyen Sadullah Sezer, “Almus ilçesinde balık yetiştiriciliğiyle uğraşıyorum. 4-5 günlüğüne kent dışına çıkmıştım. Sizin de bildiğiniz Şila isimli köpeğim kaybolmuş. Aradım ancak bir türlü bulamadım. Hala da arıyorum. Şayet Şila’yı getiren olursa cebimde çeyrek altınla dolaşıyorum. Bu altını ona vereceğim. Helali güzel olsun. Görenler, ilgilenenler bana bir zahmet bildirsinler” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin