Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ın trafik sorununa “Yeşil Dalga” ile hızlı çözüm

Tokat Belediyesi’nin denemelere başladığı “Yeşil Dalga” sistemi ile kavşaklarda trafik sıkışıklığı tarih oluyor.

Tokat kent merkezindeki araç trafiğini daha akıcı hale getirmek için önemli bir adım atıldı. Tokat Belediyesi tarafından şehirde başlatılan “Yeşil Dalga” sistemi ile özellikle yoğun kavşaklarda trafik akışını hızlandırarak vatandaşlara daha rahat bir ulaşım sunulması hedefleniyor. İlk olarak Mustafa Satan Caddesi’nde başlayan sistem, diğer caddelerde de uygulanacak. Özellikle akıllı kavşaklarda yapılan bu çalışmayla trafiğin sıkışması önlenerek, araçların bekleme sürelerinin azaltılması amaçlanıyor. Sistem şehrin ana arterlerinden olan Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Behzat Bulvarı’nda da faaliyete geçecek.

“Yeşil Dalga ile trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıp, daha hızlı ve akışkan bir hal almasını sağlıyoruz”

Yeşil Dalga sistemi denemelerine başladıklarının müjdesini veren Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Aslında şu an bir deneme sürecindeyiz. Sonrasında Tokat’ın bütün caddelerinde, özellikle akıllı kavşaklarda uygulayacağız. Yani aslında bu Yeşil Dalga’yla trafik yoğunluğunu ortadan kaldırıp daha hızlı, daha akışkan bir hal almasını sağlıyoruz. Şimdi Mustafa Satan Caddesi’yle başlayan süreçle ilgili özellikle de Niksar Kavşağı’nda bir uygulama yapacağız. Bununla beraber de işte trafiği daha akışkan bir hale getiriyoruz. Şimdi onun denemelerine baktık. Nasıl işlediğine baktık. Tabii yavaş yavaş şehrin içerisine yayılmaya başladıkça trafikte bir rahatlamayı vatandaşlarımız net bir şekilde hissedecek. Kavşak çalışmalarımızla beraber sonrasında da Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Behzat Bulvarı’nda bu çalışmaları devam ettireceğiz. Tokat’ımızın özellikle trafikle alakalı çilesini bir nebze dindirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sistem gerçekten şu anda çok iyi işliyor. Biz de onu gözlemledik. Siz de deneyebilirsiniz, gözlemleyebilirsiniz. Evet bu yayıldıkça ister istemez trafikte bir rahatlamaya ciddi manada sebebiyet verecek. Bunu da vatandaşımız net bir şekilde görecek. Şu anda bir deneme süreci ve çok da iyi işlediğini görüyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
we 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
03 Haziran, 2026 14:14 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Türkiye’nin en köklü belgesel film festivali 27. kez kapılarını açıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow üyesi olan Safranbolu’da, Safranbolu Belediyesi tarafından aralıksız sürdürülen ve Türkiye’nin en köklü belgesel film festivali unvanını taşıyan 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin etkinlik programı belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri ve Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda 10-14 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, bu yıl da sinemaseverlere ve bölge halkına sanatla dolu beş gün yaşatacak.

Festival, 10 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Festival Organizasyon Komitesinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Aynı gün saat 17.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde ressam Hamdi Hidayetoğlu’nun ‘Figürler ve Şehirler’ kişisel suluboya sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Saat 20.00’deki festival basın toplantısının ardından 20.30’da açılış konuşmaları yapılarak geleneksel festival meşalesi yakılacak ve açılış, yerel pop müzik grubunun konser etkinliği ile taçlanacak.

Festival boyunca Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi ve Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu belgesel film yarışmasında finale kalan eserlerin gösterimlerine ve yönetmen söyleşilerine ev sahipliği yapacak.

Zengin bir içeriğe sahip olan festivalin atölye ve söyleşi programları kapsamında, sinema dünyasının önemli isimleri tecrübelerini genç sinemacılarla paylaşacak.

11 Haziran Perşembe günü Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapımcı ve yönetmen Esin Özalp Öztürk’ün “Belgesel Film Yapımında Uluslararası Fonlar” ile usta görüntü yönetmeni Uğur İçbak’ın “Sinematografi ve Görüntü Yönetmenliği” atölyeleri düzenlenecek. Akşam saat 20.00’de ise yapımcı ve yönetmen Pelin Esmer, “Masterclass” etkinliğiyle Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Aynı gün Fatma Batur’un “Çini ve Hiçlik” sergisi sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

12 Haziran Cuma günü atölye ve söyleşiler hız kesmeden devam edecek. Yeşilçam koleksiyoneri Vadullah Taş’ın kendi adını taşıyan koleksiyon sergisinin açılışının ardından, Süleyman Civliz “Yapımcılık” üzerine bir atölye gerçekleştirecek. Akşam 19.00’da ise ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Ezel Akay, “Sinemada Yönetmenlik” temalı söyleşisiyle katılımcılara seslenecek.

Festivalin hafta sonu programı, Safranbolu’nun tarihi dokusuna vurgu yapan etkinliklerle başlayacak. 13 Haziran Cumartesi günü saat 09.30’da Safranbolu Tarihi Alan Başkanı Cemil Belder’in rehberliğinde “Bildiğiniz Safranbolu, Bilmediğiniz Sokaklar” temalı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Ödül heyecanının yaşanacağı cumartesi günü, saat 17.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in katılımıyla özel bir söyleşi düzenlenecek. Ardından saat 20.00’de düzenlenecek “27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödül Töreni” ile yılın en iyi belgeselleri ödüllerine kavuşacak.

Festival, 14 Haziran Pazar günü ödül kazanan filmlerin gün boyu sürecek özel gösterimleri ve ebeveyn-çocuk deneyim atölyeleri ile sona erecek. Ayrıntılı festival programına www.altinsafran.org adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin