karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2024 00:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Tokat’ın Titanik’i” kurtarılacağı günü bekliyor

Tokat’ta Almus Kaymakamlığı tarafından ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla getirilen gemi, rüzgar nedeniyle battı. Bölge halkı, "Tokat’ın Titanik’i" diye adlandırdığı geminin yeniden turizme kazandırılacağı günü bekliyor.
Tokat’ta Almus Kaymakamlığı tarafından Almus Barajı’nın turizme de kazandırılması amacıyla 3 Temmuz 2015 tarihinde satın alınan gemi baraja indirilerek hizmet vermeye başladı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Tokat’a getirilen 10 ton ağırlığında, 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğindeki gemi geçtiğimiz aylarda ilçede etkili olan rüzgar nedeniyle battı. Yaklaşık 3 aydır su altında bekleyen ve bölge halkı tarafından "Tokat’ın Titanik’i" olarak nitelendirilen geminin gün yüzüne çıkartılarak yeniden turizme kazandırılması bekleniyor.

"Almus’un turizminin gelişmesi adına büyük katkısı olacağını düşünüyoruz"
Geminin yeniden turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen 25 yaşındaki Hami İşler, "2015 yılında Almus Kaymakamlığı tarafından ilçeye getirilen bu gemi yaklaşık 3 ay önce çıkan fırtına nedeniyle battı. Biz bu gemiyi ’Tokat’ın Titanik’i olarak nitelendiriyoruz. Bunun bölgemiz adına yeniden turizme kazandırılmasını istiyoruz. Büyük sükse oluşturacağını düşünüyoruz. Almus’un turizminin gelişmesi adına büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Arkamızda bulunan geniş ormanlar ve karlık arazileri de görüyorsunuz. Bu gemiyle daha güzel olacağını düşünüyoruz" dedi.
32 yaşındaki Mustafa Işık ise, "2015 yılında Almus Kaymakamlığımız tarafından kazandırılan gemimiz 3 ay önce sert fırtınadan dolayı battı. Bu geminin eski günlerindeki gibi Tokat turizmine kazandırılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 1 ilcede okullar tatil edildi IhhCxjSY
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 1 ilçede okullar tatil edildi

Bolu’nun Gerede ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Gerede Kaymakamlığı, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; 27 Şubat Cuma günü, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları dahil) eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacaktır. Ancak sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin