Tokat’ın saklı cenneti Gündoğdu Göleti turizme hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
tokatin sakli cenneti gundogdu goleti turizme hazirlaniyor 4nA3lG9y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ın saklı cenneti Gündoğdu Göleti turizme hazırlanıyor

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Gündoğdu mahallesindeki 200 yıllık doğal Tabansız Gölet, ekoturizme kazandırılacak.

Reşadiye ilçesinde yer alan Gündoğdu Göleti, yeşilin bin bir tonuna konut sahipliği yapan orman örtüsüyle doğaseverleri büyülüyor. Gölet etrafındaki, gölet görünümüne karşı kurulan bank ve masalarla ziyaretçilere huzurlu bir mola imkânı sunuyor. Gündoğdu Köyü sonları içinde yer alan gölet, doğal yapısını koruyan etrafı ve berrak su yüzeyiyle hem fotoğraf tutkunlarının hem de sakinlik arayan tabiat tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Bilhassa ilkbahar ve yaz aylarında ağır ilgi gören gölet, kamp, yürüyüş ve dinlenme aktiviteleri için de ülkü bir ortam sağlıyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler oturma alanlarında sevdikleriyle birlikte görüntünün tadını çıkarırken, göletin etrafında uzanan ormanlık alan ise kuş sesleri eşliğinde keyifli yürüyüşlere imkan tanıyor.

“Doğal göletin 200 yıllık olduğu söyleniyor”

Mahalle hudutları içerisindeki Tabansız Gölün doğal oluşum olduğunu söyleyen Gündoğdu Mahallesi muhtarı Kazım Demiryürek, “Bu göl en az 200 yıllık olduğunu düşünüyoruz. Tabansız Göl diye geçiyor. Bu civardaki en eski göllerden de bir adedidir. Büsbütün doğal bir göldür. Reşadiye bölgesinden gelen bireyler piknik alanı olarak ekseriyetle burayı tercih ediyorlar. Biz de bu talepten çok mutluyuz. Eksiklerimiz var lakin inceleme başlatıldı. Aşağıda yer alan şelale ve gölü ekoturizme kazandırmak için proje çizildi. Proje de kabul edildi. İhale etabına geçildi. Bittikten sonda hoş bir görünüm kazanacak. Karayolları tarafından Reşadiye-Karacaören yolu yapılıyor. O yoldan buraya 4 kilometrelik bozuk yol var. Bu yolun da yapılmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar ise çocuklarla birlikte gölete gelerek piknik yaptıkların belirterek pak hava ve huzurlu bir ortam olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin