Reklam
Reklam

Tokat Belediyesi öncülüğünde sanayiye kadın eli değmeye devam ediyor

tokat belediyesi onculugunde sanayiye kadin eli degmeye devam ediyor 5VZ4a63C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Tokat Belediyesi’nin “Sanayide bayan eli” projesi kapsamında bayanlar hem meslek hem istihdam kazanıyor.

Tokat Belediyesi öncülüğünde yürütülen “Sanayide bayan eli” projesinin ikinci eğitim devri başladı. Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) çerçevesinde yürütülen projeyle, dokumacılık dalına nitelikli bayan orta eleman kazandırılması hedefleniyor. Projeye ilgi her geçen gün artarken, birinci devirde mezun olan kursiyerlerin büyük bir kısmı kentteki dokuma atölyelerinde istihdam edildi. Bayanların aile bütçelerine katkı sağlamaları ve ekonomik hayatta daha güçlü yer almaları açısından kıymetli bir model haline gelen proje, yeni periyotla birlikte daha fazla iştirakçiye ulaşmayı hedefliyor.

Başkan Yazıcıoğlu: “Kadının eli değdiği yeri güzelleştirir”

Kursiyerleri tek tek ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birinci devir mezunlarının iş sahibi olduğunu söyleyerek, “Kadınların üretimde daha faal olması, toplumsal kalkınmanın en temel kuralıdır. ’Sanayide Bayan Eli’ projemizle bayanlarımızın emeklerini görünür kılmak, onlara ekonomik özgürlük alanı açmak istiyoruz. Tokat Belediyesi BELMEK Zanaat Atölyelerimizde düzenlediğimiz kurslarımız sayesinde yalnızca meslek değil, birebir vakitte özgüven de kazandırıyoruz. Projemizin uzun vadeli amaçları ortasında, bayan girişimciliğini desteklemek ve mahallî endüstriye bayan istihdamını kalıcı hale getirmek yer alıyor. Endüstride aranan nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlıyoruz. Eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan kursiyerler hem Tokat iktisadına hem de kendi hayatlarına bedel katıyor. Birinci periyot mezunlarımız süratli bir halde iş sahibi oldular. Üretken belediyecilik anlayışımızla bayanların hayatına dokunmaya ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tüm bayanları bu projemize dahil olmaya bekliyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin