Reklam
Reklam
tokat belediyesi onculugunde sanayiye kadin eli degmeye devam ediyor 5VZ4a63C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Tokat Belediyesi öncülüğünde sanayiye kadın eli değmeye devam ediyor

Tokat Belediyesi’nin “Sanayide bayan eli” projesi kapsamında bayanlar hem meslek hem istihdam kazanıyor.

Tokat Belediyesi öncülüğünde yürütülen “Sanayide bayan eli” projesinin ikinci eğitim devri başladı. Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) çerçevesinde yürütülen projeyle, dokumacılık dalına nitelikli bayan orta eleman kazandırılması hedefleniyor. Projeye ilgi her geçen gün artarken, birinci devirde mezun olan kursiyerlerin büyük bir kısmı kentteki dokuma atölyelerinde istihdam edildi. Bayanların aile bütçelerine katkı sağlamaları ve ekonomik hayatta daha güçlü yer almaları açısından kıymetli bir model haline gelen proje, yeni periyotla birlikte daha fazla iştirakçiye ulaşmayı hedefliyor.

Başkan Yazıcıoğlu: “Kadının eli değdiği yeri güzelleştirir”

Kursiyerleri tek tek ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birinci devir mezunlarının iş sahibi olduğunu söyleyerek, “Kadınların üretimde daha faal olması, toplumsal kalkınmanın en temel kuralıdır. ’Sanayide Bayan Eli’ projemizle bayanlarımızın emeklerini görünür kılmak, onlara ekonomik özgürlük alanı açmak istiyoruz. Tokat Belediyesi BELMEK Zanaat Atölyelerimizde düzenlediğimiz kurslarımız sayesinde yalnızca meslek değil, birebir vakitte özgüven de kazandırıyoruz. Projemizin uzun vadeli amaçları ortasında, bayan girişimciliğini desteklemek ve mahallî endüstriye bayan istihdamını kalıcı hale getirmek yer alıyor. Endüstride aranan nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlıyoruz. Eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan kursiyerler hem Tokat iktisadına hem de kendi hayatlarına bedel katıyor. Birinci periyot mezunlarımız süratli bir halde iş sahibi oldular. Üretken belediyecilik anlayışımızla bayanların hayatına dokunmaya ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tüm bayanları bu projemize dahil olmaya bekliyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin