Haber Merkezi tarafından
08 Ocak, 2025 13:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Tokan: “Apo’nun Yeri Gazi Meclisi Değil, İdam Sehpasıdır”

Zafer Partisi Karabük İl Başkanı Sami Tokan, 41 yıl önce başlayan terör saldırılarının Türkiye’ye maliyetine ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın idam cezasının kaldırılmasına dair sert açıklamalarda bulundu. Tokan, yaptığı yazılı açıklamada terörle mücadelede bugüne kadar yaşanan kayıplara ve harcanan maddi kaynağa dikkat çekerek, terör örgütü liderine yönelik olası af iddialarına karşı sert ifadeler kullandı.

Başkan Tokan, terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde Mahsun Korkmaz liderliğinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde başlattığı ilk silahlı eylemi hatırlatarak, “O günden bugüne kadar 30 binin üzerinde asker, polis, memur ve vatandaşımız katledilmiş, 100 binin üzerinde asker, polis, memur ve vatandaşımız yaralanmış ve birçoğu sakat kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden bu süreçte harcanan miktar 500 milyar doların üzerindedir. Bu kayıplar, milletimizin ekonomik ve sosyal refahına büyük bir darbe vurmuştur” dedi.

"İDAM KARARINI KALDIRMAK BÜYÜK BİR HATA!"

Tokan, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yakalanarak yargılandığını ve idam cezası aldığını, ancak 2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla idam cezasının kaldırıldığını hatırlattı. Tokan, “Milletin canına kasteden bir terör örgütü liderinin cezasının ağırlaştırılmış müebbete çevrilmesi asla kabul edilemez. Apo’nun yeri gazi meclis değil, idam sehpasıdır” ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ VE TARİH SİZİ AFFETMEZ!"

Tokan, terör örgütü lideri ve örgüt üyelerinin serbest bırakılacağına dair iddialara sert tepki gösterdi. "Böyle bir karar alınırsa, Türk Milleti de tarih de bunu affetmez. Gelecek nesillerin sizi nasıl anacağını iyi düşünün. Zafer Partisi olarak bu girişimin önüne geçmek için hukuki zeminde gereken her adımı atacağız" dedi.

Tokan, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Apo bir teröristtir ve öyle kalacaktır. Onun yeri milletin meclisi değil, idam sehpasıdır."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eski belediye başkan yardımcısının cinayet şüphelisi yakalandı

Sürmene Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın’ı Rize’de bıçakla öldüren şüpheli, Artvin’in Hopa ilçesinde kan izleri takip edilerek yakalandı.
Sürmene Belediyesi’nin bir önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın, V.Y. birlikte içerisinde bulunduğu 61 AFA 560 plakalı araçta bıçaklanarak yol kenarına bırakıldı. Rize’nin İyidere ilçesi Sarayköy Köyü sahilinde ağır yaralı halde bulunan Ali Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Polis ekipleri, Artvin’in Hopa ilçesine kaçtığı belirlenen olayın şüphelisi V.Y.’nin içerisinde bulunduğu aracın tekerine Orta Hopa Mahallesi’nde ateş açtı. Bölgedeki kalabalıktan da istifade eden V.Y. yaya olarak kaçtı. Polis ekiplerinin araç çevresinde yaptığı incelemede tespit edilen kan izlerini takip etmesi sonucu, saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen V.Y., bölgede bulunan metruk bir binada yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin