TOGÜ’den çocuklara empati seferberliği - Karabük Haber Postası
toguden cocuklara empati seferberligi pZx41wIR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

TOGÜ’den çocuklara empati seferberliği

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Farkındalık Tokat’ta Başlar: Okulda Sağlık, Sınıfta Empati” projesiyle ilkokul öğrencilerinin, dijital ve teknoloji destekli uygulamalarla diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip akranlarını daha iyi anlamaları ve empati duygularını geliştirmeleri hedefleniyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından “Farkındalık Tokat’ta Başlar: Okulda Sağlık, Sınıfta Empati” projesi başladı. Proje kapsamında, ilkokul öğrencilerinin dünyasında empatiyi güçlendirmeye yönelik örnek bir çalışma hayata geçiriliyor. Proje ile çocukların, diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip akranlarının yaşadığı deneyimleri anlamaları ve bu farklılıklara karşı duyarlılık geliştirmeleri hedefleniyor. 4 gün sürecek dijital eğitim sürecinde öğrenciler; STEM uygulamaları, dijital öyküleme ve simülasyon araçları aracılığıyla empatiyi yalnızca teorik olarak değil, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor.

Rektör Yılmaz öğrencilerle bir araya geldi

Proje kapsamında üniversiteye gelen öğrencilerle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz bir araya geldi. Gerçekleştirilen buluşmada rektör yardımcıları, rektör danışmanları, genel sekreter ve proje yürütücüleri de yer aldı. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz: “Empatiyi küçük yaşta öğretmek çok kıymetli”

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Bu proje, çocuklarımızın yalnızca teknolojiyi kullanmalarını değil, aynı zamanda insani bir çalışmadır. Diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip bireylerin yaşadıklarını erken yaşta anlayabilen çocuklar, ileride daha duyarlı, kapsayıcı ve bilinçli bireyler olacaktır. Üniversite olarak toplumsal sorumluluğu yüksek, farkındalık odaklı projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Teknoloji destekli empati eğitimi

Dijital araçların etkin biçimde kullanıldığı proje kapsamında çocuklar, teknolojinin sunduğu imkânlarla farklı yaşam deneyimlerini keşfederek sağlık okuryazarlıklarını artırıyor. Aynı zamanda, önyargıların azaltılması ve okul ortamında akran zorbalığının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Nisan, 2026 15:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Birlik Medya kapılarını öğrencilere açtı

Karabük Üniversitesi Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu  Radyo–Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri, proje çalışmaları kapsamında Karabük’ün 70 yıllık basın geçmişine ışık tutan Karabük Birlik Medya’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazete çalışanlarıyla bir araya gelen öğrenciler, hem mesleki deneyimler hakkında bilgi aldı hem de projeleri için çekimler gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca Birlik Medya ortaklarından Şafak Zeki Akca ile de görüşerek, medya sektörü ve habercilik üzerine değerlendirmelerini dinledi.

Dijital ve geleneksel haberciliğin ele alındığı ziyarette, öğrencilere sektörün işleyişi, haber üretim süreçleri ve medya alanındaki dönüşüm hakkında bilgiler aktarıldı.

Gazete çalışanları, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin