blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TOGÜ’den çocuklara empati seferberliği

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Farkındalık Tokat’ta Başlar: Okulda Sağlık, Sınıfta Empati" projesiyle ilkokul öğrencilerinin, dijital ve teknoloji destekli uygulamalarla diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip akranlarını daha iyi anlamaları ve empati duygularını geliştirmeleri hedefleniyor.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından "Farkındalık Tokat’ta Başlar: Okulda Sağlık, Sınıfta Empati" projesi başladı. Proje kapsamında, ilkokul öğrencilerinin dünyasında empatiyi güçlendirmeye yönelik örnek bir çalışma hayata geçiriliyor. Proje ile çocukların, diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip akranlarının yaşadığı deneyimleri anlamaları ve bu farklılıklara karşı duyarlılık geliştirmeleri hedefleniyor. 4 gün sürecek dijital eğitim sürecinde öğrenciler; STEM uygulamaları, dijital öyküleme ve simülasyon araçları aracılığıyla empatiyi yalnızca teorik olarak değil, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor.
Rektör Yılmaz öğrencilerle bir araya geldi
Proje kapsamında üniversiteye gelen öğrencilerle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz bir araya geldi. Gerçekleştirilen buluşmada rektör yardımcıları, rektör danışmanları, genel sekreter ve proje yürütücüleri de yer aldı. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.
Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz: "Empatiyi küçük yaşta öğretmek çok kıymetli"
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Bu proje, çocuklarımızın yalnızca teknolojiyi kullanmalarını değil, aynı zamanda insani bir çalışmadır. Diyabet, epilepsi ve otizm gibi kronik durumlara sahip bireylerin yaşadıklarını erken yaşta anlayabilen çocuklar, ileride daha duyarlı, kapsayıcı ve bilinçli bireyler olacaktır. Üniversite olarak toplumsal sorumluluğu yüksek, farkındalık odaklı projeleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Teknoloji destekli empati eğitimi
Dijital araçların etkin biçimde kullanıldığı proje kapsamında çocuklar, teknolojinin sunduğu imkânlarla farklı yaşam deneyimlerini keşfederek sağlık okuryazarlıklarını artırıyor. Aynı zamanda, önyargıların azaltılması ve okul ortamında akran zorbalığının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunspor, Kocaelispor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Kocaelispor maçının hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.
Samsunspor, Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Cumartesi günü saat 17.00’de 19 Mayıs Stadyumu’nda oynayacağı Kocaelispor karşılaşmasının hazırlıklarına, bu sabah gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Nuri Asan Tesisleri’nde, Teknik Direktör Thomas Reis yönetiminde yapılan antrenman; ısınma ve dinamik hareketlerle başladı. Ardından oyuncular rondo çalışması gerçekleştirdi. Günün çalışması, dar alanda oynanan çift kale maç ve şut çalışmasıyla sona erdi. Ayrıca dün Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyen oyuncular günü fitness salonunda yaptıkları rejenerasyon çalışmasıyla tamamladı.
Kırmızı-beyazlılarda dün oynanan Gençlerbirliği maçında sakat, milli takımda ve cezalı oldukları için kadroya giremeyen Carlo Holse, Antoine Makoumbou ve Cherif Ndiaye’nin Kocaelispor maçıyla birlikte kadroya dönmesi bekleniyor. Sakatlıkları bulunan Rick van Drongelen, Bedirhan Çetin, Afonso Sousa, Emre Kılınç ve Tanguy Coulibaly’nin ise maç kadrosunda olup olmayacağı son taktik antrenmanında netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.