Reklam
Reklam
togude uretime dayali egitim modelleri gucleniyor
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

TOGÜ’de üretime dayalı eğitim modelleri güçleniyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversite bünyesindeki mantar üretim tesisini ziyaret ederek üretim süreci ve öğrencilere sunulan uygulamalı eğitim çalışmaları hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren mantar üretim tesisini ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Gerçekleştirilen ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Demir, dekan yardımcıları ile Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü de hazır bulundu. Ziyaret kapsamında tesisin üretim süreci, kapasitesi ve öğrencilere sağladığı uygulamalı eğitim imkânları hakkında Prof. Dr. İbrahim Türkekul’dan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, tesis içerisinde incelemelerde bulundu. Üretim alanlarında öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerin üretim sürecine ilişkin görüş ve deneyimlerini dinleyerek sohbet etti. Uygulamalı eğitimin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerin sektörle iç içe eğitim almasının mesleki gelişimlerine önemli katkı sunduğunu ifade etti. Üniversite olarak üretime dayalı eğitim modellerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz, benzer uygulamaların artırılarak sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
atakumda operasyonda silah ve uyusturucu ele gecirildi rI9TSBRz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Atakum’da operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlar, fişekler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, aranan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 50 adet kurusıkı fişek, 0,12 gram esrar maddesi, 0,54 gram taş kokain ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Operasyonda, basit yaralama suçundan kesinleşmiş adli para cezası ile arandığı tespit edilen 1 şüpheli hakkında ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin