Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (TOGÜ) düzenlenen 2025-2026 eğitim öğretim yılı oryantasyon programında yeni öğrencilere akademik, toplumsal ve kültürel imkanlar tanıtılarak üniversite ömrüne yol haritası sunuldu.
TOGÜ’de 2025-2026 eğitim öğretim yılı oryantasyon programı düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, rektör yardımcıları, danışmanlar, dekanlar, akademik ve idari işçi ile yeni öğrenciler katıldı.
Rektör Yılmaz: “Öğrenci odaklı idare anlayışımız titizlikle uygulanıyor”
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversiteye yeni katılan öğrencileri tebrik ederek muvaffakiyet dileklerinde bulundu. Üniversitenin son yıllarda hayata geçirdiği yenilikçi teşebbüslere değinen Yılmaz, öğrencilere sunulan akademik, toplumsal ve kültürel imkanlar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin kurum için büyük bir bedel taşıdığını vurgulayan Yılmaz, “Öğrenci odaklı idare anlayışımız tüm ünitelerde titizlikle uygulanıyor” dedi.
Kurumlar bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi
Konuşmaların akabinde üniversitenin tanıtım sineması izlendi. Daha sonra farklı üniteler tarafından öğrencilere yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü ismine Dr. Öğr. Üyesi Zafer Susoy, üniversitenin genel yapısı ve irtibat imkanlarını tanıttı. Meslek Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Yeşilkaya, meslek planlaması ve iş dünyasına hazırlık mevzularında bilgiler verdi. PDRMER’den Psikolog Çağla Çelik, öğrencilerin alabileceği ruhsal takviye hizmetlerini aktardı. Teknoloji Transfer Ofisi’nden Öğr. Gör. Dr. Fatih Yaşar, girişimcilik ve proje takviyelerini tanıttı. Teknofest ve Yarışlar Koordinatörlüğünden Arş. Gör. Yasemin Uzunluk, müsabaka ve proje imkanlarını paylaştı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Öğr. Gör. Sibel Candar, kütüphane hizmetlerini tanıtırken; Bilgi Süreç Daire Başkanlığından Şahin Kurt, dijital altyapı hakkında bilgi verdi. Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Taha Yasin Zenginbaş ise toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlere ait ayrıntıları aktardı.
Yeni öğrencilere yol haritası
Program boyunca, yurt dışı imkanlarından meslek planlamasına, Teknofest projelerinden kütüphane hizmetlerine kadar pek çok alanda öğrencilerin üniversite ömrüne adaptasyonunu kolaylaştıracak bilgiler sunuldu. Oryantasyon aktifliği, öğrencilerin akademik ve toplumsal ömürlerine ışık tutacak bir yol haritası olarak değerlendirildi.


94
TOGÜ’de oryantasyon programında öğrencilere yol haritası
291
Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

