TOGÜ küresel eğitim ağını Pakistan’da genişletti - Karabük Haber Postası
togu kuresel egitim agini pakistanda genisletti Bg4zA44e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

TOGÜ küresel eğitim ağını Pakistan’da genişletti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Pakistan’ın İslamabad kentinde düzenlenen Türk Üniversiteleri Fuarı 2026’da uluslararası tanıtım ve iş birliği görüşmeleriyle küresel akademik ağını genişletti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen Türk Üniversiteleri Fuarı 2026’da aktif bir şekilde yer alarak uluslararası tanıtım faaliyetlerini sürdürdü. Fuar programına Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Temür katıldı. Üniversite standında gerçekleştirilen görüşmelerde, uluslararası öğrenci ve akademisyenlere Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin eğitim imkanları tanıtıldı. Fuar süresince çok sayıda üniversite ile ikili görüşmelerde yeni akademik ortaklıkların temelleri atıldı. Program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu üniversite standını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Büyükelçi Neziroğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Fuar çerçevesinde Maarif Okulları Koordinatörü Harun Küçükaladağlı üniversite standını ziyaret ederken, Pakistan Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Toyran ile de eğitim alanındaki iş birliği imkânları üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Öte yandan, Büyükelçi Neziroğlu ile birlikte Pakistan Yükseköğretim Kurulu’na (HEC) gerçekleştirilen ziyarette, Kurul Başkanı Prof. Dr. Niaz Ahmad Akhtar ile bir araya gelinerek yükseköğretim alanındaki iş birlikleri ele alındı. TOGÜ, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda küresel ölçekte akademik iş birliklerini güçlendirmeye ve eğitim alanındaki etkinliğini artırmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

fq2 8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
31 Mart, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeşil Vatan bilinci küçük yüreklerde filizleniyor

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü, geleceğimizin teminatı çocuklara yönelik anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi.

Balıkısık İşletme Şefi Beyza Şimşek, Satuk Balıkısık İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ormanların önemi, ekosisteme katkıları ve doğayı koruma bilinci hakkında bilgi verdi.

Etkinlik sadece bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmadı; çocukların kalplerine Yeşil Vatan sevgisi de işlendi. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılarak, doğa ve çevre bilincinin kalıcı hale gelmesi sağlandı.
Yenice Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, “Ormanlar sadece bugünün değil, yarınların da emaneti. Çocuklarımızda doğa sevgisi oluşturmak ve çevre farkındalığını artırmak adına çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor. Çünkü biliyoruz ki, ormanı korumanın en güçlü yolu, onu sevecek nesiller yetiştirmektir,” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.