Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tır ile kamyon çarpıştı, otoyol trafiğe kapandı

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde tır ile kamyon çarpıştı. Otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapanırken, yolu açma çalışmaları havadan dron ile görüntülendi.
Kaza, Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan Anadolu Otoyolu’nun Kaynaşlı geçişinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Bolu Dağı Tüneli’nden İstanbul’a seyir halinde olan Yusuf Öztürk idaresindeki 51 LA 746 plakalı patates yüklü kamyon, aynı istikamette seyir halinde olan Enes Solmaz idaresindeki 06 DT 6746 plakalı tırla çarpışarak devrildi. Kaza sebebi ile İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin çalışması ile sağlık ekiplerine teslim edildi. Bu esnada güzergahtaki araçlar geri döndürülerek Abant gişelerden çıkartıldı. Yaralılar ambulanslarla Düzce’deki hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebi ile kapanan yolda kamyon ve tırın kaldırma çalışmaları ise havadan dron ile görüntülendi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, armağanlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi müsabakaları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi müsabakasına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok düzgün aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, başka öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği diğer bir gereç ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Tıpkı vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.