Tır ile kamyon çarpıştı, otoyol trafiğe kapandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Tır ile kamyon çarpıştı, otoyol trafiğe kapandı

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde tır ile kamyon çarpıştı. Otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapanırken, yolu açma çalışmaları havadan dron ile görüntülendi.

Kaza, Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan Anadolu Otoyolu’nun Kaynaşlı geçişinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Bolu Dağı Tüneli’nden İstanbul’a seyir halinde olan Yusuf Öztürk idaresindeki 51 LA 746 plakalı patates yüklü kamyon, aynı istikamette seyir halinde olan Enes Solmaz idaresindeki 06 DT 6746 plakalı tırla çarpışarak devrildi. Kaza sebebi ile İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin çalışması ile sağlık ekiplerine teslim edildi. Bu esnada güzergahtaki araçlar geri döndürülerek Abant gişelerden çıkartıldı. Yaralılar ambulanslarla Düzce’deki hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebi ile kapanan yolda kamyon ve tırın kaldırma çalışmaları ise havadan dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Nisan, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çapraz, Mart ayı çalışmalarını değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Mart ayında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Açıklamasında özellikle Karabük Lojistik Merkezi Projesi başta olmak üzere yürütülen çalışmalar, toplantılar ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinen Çapraz, önemli mesajlar verdi.

LOJİSTİK MERKEZ PROJESİ ONAYLANDI

Çapraz, Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkezi Projesi kapsamında Mart ayında önemli bir aşamanın geride bırakıldığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlığında gerçekleştirilen 5. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 6. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantılarına katıldıklarını ifade eden Çapraz, projeye ilişkin güncel fizibilite çalışmalarının sunulduğunu aktardı.

Toplantılarda projenin teknik ve ekonomik boyutlarının detaylı şekilde ele alındığını kaydeden Çapraz, “6 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda sunumumuzu yaptık ve projemiz onaylandı” dedi.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi yanında yaklaşık 530 bin metrekare alanda kurulması planlanan lojistik merkez ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu arasında entegre bir taşımacılık altyapısının oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Çapraz, projenin hayata geçmesiyle birlikte sanayi işletmelerinin liman bağlantılarının güçleneceğini, lojistik maliyetlerin düşeceğini ve bölgenin ticaret kapasitesinin artacağını söyledi.

FİLYOS LİMANI VURGUSU

Projede gelinen noktada en önemli hedefin Filyos Limanı’nın aktif hale getirilmesi olduğunu dile getiren Çapraz, limanın devreye girmesiyle birlikte lojistik merkezin sağlayacağı katkının daha da artacağını ifade etti. Çapraz, yatırım sürecinde kamulaştırma ve izinler konusunda devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu da vurguladı.

RAMAZAN’DA 340 AİLEYE DESTEK

Mart ayında sosyal sorumluluk faaliyetlerine de önem verdiklerini belirten Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle 340 ihtiyaç sahibi aileye yardım çeki ulaştırdıklarını açıkladı. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Çapraz, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

TOPLANTILAR VE İŞ BİRLİKLERİ

Çapraz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldıklarını, ajansın faaliyetleri ve destek programlarının değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda devam eden çalışmaların ele alındığını ifade etti.

KOSGEB ile iş birliği içerisinde düzenlenen bilgilendirme programında ise imalat sektörüne yönelik destekler hakkında firmalara detaylı bilgiler verildiğini aktaran Çapraz, özellikle İstihdamı Koruma Destek Programı’nın dikkat çektiğini söyledi.

EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve KTSO arasında mesleki eğitimi güçlendirmeye yönelik önemli bir protokol imzalandığını belirten Çapraz, bu iş birliği ile öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanlarının artırılacağını ifade etti.

İŞ DÜNYASI İSTİŞARE TOPLANTISI

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nda bölgenin ekonomik sorunları ve talepleri gündeme getirildi. Çapraz, toplantıda Filyos Limanı’nın aktif kullanıma açılması, Eskipazar OSB’nin demiryolu bağlantısının önemi, Batı Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi kurulması talebi ve 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” ilan edilmesi gibi konuları dile getirdi.

Ayrıca KDV mevzuatı, tevkifat oranlarının düzenlenmesi ve Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki yüzde 25 yurtiçi alım zorunluluğu konularında da iş dünyasının beklentilerini ileten Çapraz, hazırlanan kapsamlı dosyayı Zeybekci’ye takdim etti.

Çapraz, konuşmasının sonunda başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Karabük Valisi Oktay Çağatay olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin