Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tır ile kamyon çarpıştı, otoyol trafiğe kapandı

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde tır ile kamyon çarpıştı. Otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapanırken, yolu açma çalışmaları havadan dron ile görüntülendi.
Kaza, Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan Anadolu Otoyolu’nun Kaynaşlı geçişinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Bolu Dağı Tüneli’nden İstanbul’a seyir halinde olan Yusuf Öztürk idaresindeki 51 LA 746 plakalı patates yüklü kamyon, aynı istikamette seyir halinde olan Enes Solmaz idaresindeki 06 DT 6746 plakalı tırla çarpışarak devrildi. Kaza sebebi ile İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin çalışması ile sağlık ekiplerine teslim edildi. Bu esnada güzergahtaki araçlar geri döndürülerek Abant gişelerden çıkartıldı. Yaralılar ambulanslarla Düzce’deki hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebi ile kapanan yolda kamyon ve tırın kaldırma çalışmaları ise havadan dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

(Düzeltme) Yusufeli Barajı 3 yaşında

Yusufeli Barajı, hizmete girdiği 3 yılda 3,7 milyar kWh güç üreterek Türkiye iktisadına kıymetli katkı sağladı.
Türkiye’nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, faaliyete geçmesinin akabinde üçüncü yılını geride bıraktı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerine inşa edilen dev proje, güç üretiminde gösterdiği performansla bölge ve ülke iktisadına kıymetli katkı sağlamayı sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, barajın 3. yılına özel hazırladığı görüntü ile son üç yıla ait dataları paylaştı. Açıklamaya nazaran Yusufeli Barajı, işletmede olduğu müddette toplam 3,7 milyar kWh güç üretti. Barajın yıllık üretim kapasitesi ise 1 milyar 888 milyon kWh olarak açıklandı. Türkiye’nin stratejik yatırımları ortasında gösterilen barajın, bugüne kadar iktisada katkısının 10 milyar TL olduğu belirtildi.
275 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajları ortasında yer alan Yusufeli Barajı, 2,13 milyar metreküp depolama hacmi ile ülkenin güç ve su idaresi açısından kritik rol üstleniyor. Barajın üçüncü yılı dolarken, büyük mühendislik yapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin güç arzına katkı sağlamaya devam ettiği vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin