Tokat’ta bir vatandaş, piknik yapmak için gittiği mesire alanında tilki ile karşılaştı. Tilkiyi besleyen vatandaş, o anları kaydetti.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaşayan Yavuz Taş, ailesi ile birlikte mesire alanına gitti. Yemek pişiren Taş, karşısında bir hayvanı fark etti. Birinci bakışta kurt olduğunu düşünen Yavuz Taş, tilki olduğunu anlayınca ürkekliği ile bilinen tilkiyi çağırdı. Tilkinin gelmesiyle şaşıran Taş, aç olduğunu düşündüğü tilkiye kemik ve et verdi. Tilkinin karnını doyurduğu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Yavuz Taş, “Normalde kaçar diye beklerdim ancak kaçmadı. Hoş bir bağ, dostluk kurduk” dedi.
İlk sefer bu türlü bir olay yaşadığını söz eden Yavuz Taş, “Ailecek pikniğe gitmiştik. Etlerimizi pişirdikten sonra sofraya oturduk. Birinci başta bize bakan bir kurt olduğunu sandım, sonra tilki olduğunu fark ettim. ‘Gel sana et vereceğim’ diye çağırdım, o da direk geldi. O denli olunca şaşırdım bende. 50-60 metre uzaklığımız vardı. Kalan kemikler ve etleri yolun kenarına bıraktım. Sonra oturup izlemeye başladık. Sonra görüntü çekmek aklıma geldi. Bir hoş karnını doyurdu. Kalan etler ve kemikleri de yuvasına taşıdı. Şaşırtan bir olaydı. Olağanda kaçar diye beklerdim ancak kaçmadı. Hoş bir bağ, dostluk kurduk” dedi.


Tilki ile kurduğu bağ, görenlerin içini ısıttı
3 yaşındaki kayıp çocuk, jandarma ekiplerince ormanlık alanda bulundu
Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde oyun oynarken kaybolan 3 yaşındaki çocuk, jandarma ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda sağ olarak bulunup, ailesine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs ilçesinde 3 yaşındaki erkek çocuğun evlerinin bahçesinde arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir anda gözden kaybolduğu bildirildi. Ailenin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Samsun İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bölgeye sevk edilen 26 personel ve 1 iz takip köpeğinin katılımıyla yapılan aramalarda, kayıp çocuk kısa süre içerisinde evine yaklaşık 950 metre uzaklıktaki ormanlık alanda tek başına bulundu.
Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen çocuk, gerekli kontrollerin ardından ailesine teslim edildi.
Olayla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, aile jandarma ekiplerine teşekkür etti.

