blank
Haber Merkezi tarafından
02 Eylül, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TİGAD: Gazeteci Can Taşkın tutuklandı

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın’ın yazdığı bir yazı nedeniyle tutuklandığını açıkladı.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel imzasıyla yapılan açıklamada, basın özgürlüğünün demokrasinin temel şartı olduğuna dikkat çekilerek, “Can Taşkın’ın kaleme aldığı bir yazı, tutuklamayı gerektirmeyen bir içerikte olmasına rağmen kendisine uygulanan bu ağır yaptırım akılla ve hukukla izah edilemez. Susturulmaya çalışılan bir gazeteci değil, gerçeklerin ta kendisidir” denildi.

Açıklamada, basın özgürlüğüne yönelik her türlü baskının halkın haber alma hakkını da engellediği vurgulandı. “Bugün Can Taşkın’ın başına gelenler, yarın başka bir gazetecinin, bir yazarın ya da vatandaşın başına gelebilir. Bu nedenle hukuksuz uygulamalara karşı sesimizi yükseltmek bir zorunluluktur” ifadelerine yer verildi.

Geçgel, adaletin ve hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirterek, Can Taşkın’ın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı  

Karabük'te seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu. Yangında otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre olay, Beşbinevler Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Ziyad Ö. idaresindeki 78 SV 522 plakalı otomobil seyir halindeyken motor kısmından bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Bunun üzerine aracını kenara çeken sürücü, kendi imkanlarıyla yangın söndürme tüpüyle müdahale etse de başarılı olamadı. Durumu 112 Acil Servisi'ne bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.

Yangın sonrası otomobilde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.