Karabük Postası tarafından
12 Nisan, 2023 22:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

THY Euroleague’de normal sezon sona eriyor

THY Euroleague'de 34. ve son hafta yarın oynanacak 5 karşılaşma ile başlayacak.

THY Euroleague'de son hafta heyecanı yarın ve 14 Nisan Cuma günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Karşılaşmaların ardından play-off eşleşmeleri belli olacak. Bu hafta Fenerbahçe, Sırbistan deplasmanında Kızılyıldız ile karşılaşacak. A. Efes ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda Fransız ekibi Monaco ile mücadele edecek. Son haftaya girilirken; Olympiakos, Real Madrid, Barcelona, Monaco, Partizan ve Maccabi Tel Aviv play-off'ları garantiledi. Son iki koltuk için ise Fenerbahçe, Baskonia ve Zalgiris Kaunas mücadele edecek. Ligde Fenerbahçe 19 galibiyetle 5. sırada bulunuyor. Baskonia 18 galibiyetle 8. sırada, Zalgiris Kaunas da 18 galibiyetle 9. sırada yer alıyor. Euroleague'de 16 galibiyet ve 17 mağlubiyetle 11. sırada bulunan Efes ise play-off dışında kaldı. Euroleague'de haftanın programı şöyle: Yarın 20.00 Kızılyıldız - Fenerbahçe 20.00 ALBA Berlin - Asvel Lyon-Villeurbanne 21.00 Olympiakos - Baskonia 21.05 Maccabi Tel Aviv - Real Madrid 21.45 Virtus Bologna - Olimpia Milano 14 Nisan Cuma 20.30 A. Efes - Monaco 21.30 Barcelona - Valencia Basket 21.30 Bayern Münih - Zalgiris Kaunas 21.30 Partizan - Panathinaikos (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yangın tüpü atan firmalara uyarı

Karabük’te yangın söndürücü cihazlar, tüpler ve asansörler başta olmak üzere birçok sanayi ürününün piyasa gözetimi ve denetimi, 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde Karabük İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yangın söndürme cihazları ve yangın söndürme tüpleri, piyasaya ilk arz edildikten sonra Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te belirtilen periyotlarla muayene, bakım ve yeniden dolum süreçlerine tabi tutuluyor. Bu kapsamda bakım ve muayene işlemlerinin yılda en az bir kez (altı aydan az olmamak kaydıyla), yeniden dolum işlemlerinin ise dört yılda bir yapılması gerekiyor.

Söz konusu işlemlerin, 19 Nisan 2011 tarih ve 27910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ÖSG-2011/09 numaralı Mecburi Standart Tebliği’nin 3. maddesi uyarınca, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB) bulunan firmalar tarafından gerçekleştirilmesi zorunlu. Firmaların ayrıca TSE 11827 zorunlu standardında belirtilen tüm şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Üreticiler, yangın söndürücüleri TS EN3-8, TS EN1866-2 ve TS EN1866-3 standartlarına uygun olarak üretmek ve TS 862-7, TS EN3-7, TS EN3-8, TS EN3-9 ve TS EN3-10 standartları kapsamında gerekli belgelendirmeleri tamamlamak zorunda. Ürünler üzerinde yapılacak işaretleme ve etiketlendirmelerle, yangın söndürücülerin insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından güvenli olduğu gösterilerek CE işaretinin iliştirilmesi gerekiyor.

Periyodik muayene, bakım ve yeniden dolum hizmetini sunan firmalar ise, bu işlemlere ilişkin etiketleri, ürünün piyasaya ilk arzında yer alan etiketleri kapatmayacak şekilde ilave etmekle yükümlü. Dağıtıcılar ve satıcılar da, yalnızca teknik mevzuata uygun ve CE işaretli ürünlerin satışını yapmak zorunda bulunuyor.

Yetkililer, Karabük’teki kamu kurum ve kuruluşlarının, yangın söndürücü satışı ve dolumu yapan firmaların TSE Hizmet Yeterlilik Belgelerini dikkatle kontrol etmeleri gerektiğini vurguluyor. Belgelerde firma adresinin güncel olması ve belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması büyük önem taşıyor. Ayrıca kamu kurumlarının, kendi bünyeleri ile ilişkili özel sektör kuruluşlarında bulunan yangın söndürücü cihazların düzenli olarak kontrol edilmesini, bakım ve muayenelerinin zamanında yapılmasını ve cihazların çalışır durumda olmasının teyit edilmesini sağlamaları gerektiği ifade ediliyor. Bu uygulamaların, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin