blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2024 11:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

THY Euroleague’de 27. hafta heyecanı

THY Euroleague’de 27. hafta yarın oynanacak 4 karşılaşma ile başlayacak.

THY Euroleague’de verilen aranın ardından heyecan 27. hafta maçlarıyla devam edecek. Bu hafta maçlar yarın ve 1 Mart Cuma günü oynanacak. Efes deplasmanda Sırp ekibi Partizan ile karşılaşacakken, Fenerbahçe de evinde İspanyol temsilcisi Baskonia ile mücadele edecek. Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan takımı Panathinaikos da İspanya’da Real Madrid’e konuk olacak. THY Euroleague’de 27. hafta programı şöyle: Yarın 22.00 ALBA Berlin - Maccabi Tel Aviv 22.30 Partizan - A. Efes 22.30 Virtus Bologna - Valencia Basket 22.45 Real Madrid - Panathinaikos 1 Mart Cuma 20.45 Fenerbahçe Beko - Baskonia 21.00 Zalgiris Kaunas - Olympiakos 22.00 Asvel - Olimpia Milano 22.30 Barcelona - Monaco 22.30 Bayern Münih - Kızılyıldız (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

(Düzeltme) Yusufeli Barajı 3 yaşında

Yusufeli Barajı, hizmete girdiği 3 yılda 3,7 milyar kWh güç üreterek Türkiye iktisadına kıymetli katkı sağladı.
Türkiye’nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, faaliyete geçmesinin akabinde üçüncü yılını geride bıraktı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerine inşa edilen dev proje, güç üretiminde gösterdiği performansla bölge ve ülke iktisadına kıymetli katkı sağlamayı sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, barajın 3. yılına özel hazırladığı görüntü ile son üç yıla ait dataları paylaştı. Açıklamaya nazaran Yusufeli Barajı, işletmede olduğu müddette toplam 3,7 milyar kWh güç üretti. Barajın yıllık üretim kapasitesi ise 1 milyar 888 milyon kWh olarak açıklandı. Türkiye’nin stratejik yatırımları ortasında gösterilen barajın, bugüne kadar iktisada katkısının 10 milyar TL olduğu belirtildi.
275 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajları ortasında yer alan Yusufeli Barajı, 2,13 milyar metreküp depolama hacmi ile ülkenin güç ve su idaresi açısından kritik rol üstleniyor. Barajın üçüncü yılı dolarken, büyük mühendislik yapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin güç arzına katkı sağlamaya devam ettiği vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin