blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 12:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

THE sıralamasında Türkiye’deki üniversitelerden başarı

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2024 açıklandı. Yapılan sıralamada, 2 bin 152 üniversite arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde geçen yıl 12 olan başarı sıralamasını bu yıl 6 basamak artırarak 6’ncı olurken Türkiye’de bulunan vakıf üniversiteleri arasında ise 1’inci oldu. İngiltere merkezli, dünyanın öncü yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) sıralamasında geçen yıl bin 705 olan başvuru sayısına, 447 üniversitenin daha eklenmesiyle toplamda 2 bin 152 üniversite değerlendirildi. Türkiye, 92 üniversitesinin derecelendirildiği ve bu sene rekor sayıda üniversitenin sıralandığı Times Higher Education (THE) 2024 sıralamasında en çok yer alan 2’nci ülke oldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin yer aldığı “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye’de 6’ncı, Türkiye’de bulunan vakıf üniversiteleri arasında ise 1’inci oldu. Abdullah Gül Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin ilk 20’de yer aldığı “Amaçlar için Ortaklıklar” kategorisinde ise İstanbul Gelişim Üniversitesi; Türkiye’de 12’nci, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ise 5’inci oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ereğli Devlet Hastanesi ‘Anne Dostu’ oldu

Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı’nın "Normal Doğum Aksiyon Planı" kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanı aldı.
Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda verilen unvan, doğum sürecinin anne odaklı ve daha konforlu hale getirilmesini hedefliyor. Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, "Doğal olan olağan doğum" sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, annelerin daha inançlı ve rahat ortamlarda doğum yapmasının kıymetine dikkat çekti. Güner, "Anne Dostu Hastane unvanı, bu anlayışın kıymetli bir adımıdır" dedi.
Zonguldak Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de misal çalışmaların sürdüğü, 6 ay içinde bu unvanın alınmasının planlandığı bildirildi. Vilayet Sıhhat Müdürü Güner, Türkiye’deki sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu mevzuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Güner, hamile okullarında olağan doğum konusunda eğitimler verildiğini, ayrıyeten bayan doğum uzmanlarına ve ebelere bu süreçte değerli vazifeler düştüğünü belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.