Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

TFF 2. Lig: GMG Kastamonuspor: 1 – Sarıyer: 1

TFF 2. Lig Beyaz Grup 8. hafta karşılaşmasında GMG Kastamonuspor, evinde Sarıyer ile 1-1 berabere kaldı.

Hakemler: Yunus Emre Çakar, Oğuz Akyüz, Barış Sun

GMG Kastamonuspor: Sertaç Güzel, Alpay Çelebi (Oğuzhan Doğan dk. 78), Oğuz Yılmaz, Erkam Reşmen, Barış Gök, Cümali Bişi, Çınar Tarhan Naim Saruhan Dönmez (İsmail Güven dk. 62), Kerem Baykuş (Ömer Kuşan dk. 74), Ersel Aslıyürek (Erhan Kartal dk. 62), Okan Eken

Sarıyer: Aykut Özer, Çağlayan Menderes, Serdar Cansu, Batuhan Yayıkçı, Musa Şahindere (Hüseyin Öztürk dk. 46), Sertaç Öam, Emirhan Aydoğan (Emre Yeşilyurt dk. 79), Mehmet Taş, Hakan Yavuz, Onur Eriş (Mercan Açıkgöz dk. 67), Kemal Rüzgar (Taha Dönmez dk. 90)

Goller: Okan Eken (dk. 25) (GMG Kastamonuspor), Kemal Rüzgar (dk. 12) (Sarıyer)

Sarı kartlar: Alpay Çelebi, Okan Eken, İsmail Güven (GMG Kastamonuspor), Emirhan Aydoğan, Mehmet Taş, Sertaç Çam (Sarıyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay ureticisinden ozel sektore fiyat tepkisi fLH63Cqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay üreticisinden özel sektöre fiyat tepkisi

ÇAYKUR yoğunluğun artmasıyla kontenjan uygulamasına geçince özel sektörde çay taban fiyatının altına düşerek üreticinin tepkilerinin hedefi oldu.

Bayram tatili boyunca çay toplayan üreticilerin çaylarını biran evvel bitirmek istemesi Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan fabrikalarda izdihama sebep oldu. İşleme kapasitesine ulaşan ÇAYKUR bu kez kontenjan ve randevulu sistem uygulamasına geçiş yapmak zorunda kaldı. Kurum her ne kadar ‘Acele etmeyin, çayınızın tamamını alacağız’ dese de bir an evvel çayını bitirmek isteyen çay üreticileri bu kez özel sektörlere yöneldi. Özel sektörler de çayın çok olmasından ötürü fiyat düşürünce üreticiler tepki gösterdi.

Özel sektör devlerinden Doğuş Çay’ın da fiyat düşürdüğünü ve bu durumun diğer özel sektörlerde karşılık bulduğundan şikayet eden çay müstahsili Nuray Kutlu, “Çaylar güzel, bunlar bizim mesleğimiz ama çok şikayetçiyiz. Böyle bir sistem olmaz. Bayramdan önce açılan kampanya nedeniyle herkes çayını topladı bitirdi. Yoğunluk oluşunca bayramdan sonra kontenjan uygulamasına geçildi. Doğuş Çay’a bizi gebe yaptılar. ÇAYKUR kontenjanı düşürdüğü için Doğuş Çay’da fiyatı aşağıya indirdi. 29 TL’ye indirdi. Bizimle borsa gibi oynuyorlar. Doğuş Çay ne yaparsa hepsi de onu yapıyor. Doğuş Çay bizi parmağında oynatıyor. Bütün özel sektörleri. Doğuş Çay ne diyorsa öbürleri de onu yapıyor” dedi.

Ayşe Kutlu isimli bir başka çay üreticisi ise, “Yaş çay sezonu güzel gidiyor ama hemen kontenjan düşünce özel sektörlerin eline düştük. Özel sektörlerin eline düşünce de haliyle fiyatları düşürüyorlar. İster istemez müstahsili kırıyorlar. Biz büyük zarardayız bu konuda ve şikayetlerimiz var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin