Tezgahlarda hamsinin son günleri: Kilosu 150 liradan satılıyor - Karabük Haber Postası
tezgahlarda hamsinin son gunleri kilosu 150 liradan satiliyor KTzQR7g6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tezgahlarda hamsinin son günleri: Kilosu 150 liradan satılıyor

Zonguldak’ta balık hali esnafı, nisan ayında kapanacak sezon öncesi hamsinin tezgahlardaki son günlerini yaşadığını belirterek, vatandaşlara balık stoğu yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Zonguldak’ta balık tezgahlarında av yasağı öncesi son yerli hamsiler satılıyor. Kilosu 150 liradan alıcı bulan iri boy hamsilerin 5-10 gün daha tezgahlarda yer alacağı belirtilirken, esnaf vatandaşlara derin dondurucular için balık alma tavsiyesinde bulundu. Ramazan ayında da hamsi satışlarının devam ettiğini ve sezonun nisan ayında sona ereceğini belirten balık hali esnafı Oktay Ertürk, “Hamsi yine var. Ramazan ayında da vardı. 5-10 gün daha hamsi olur. Sezon bitiyor. Ondan sonra istavrit, barbun ve mezgite döneriz. Hamsi 150 lira. Hem iri, dolaplık hamsi. Vatandaşlarımız hamsiyi alıp dolabına atabilir. Yerli hamsi. Sezon nisan ayında kapanıyor. Vatandaşımızı yine balıksız bırakmayız. İstavrit, mezgit, barbun ile devam eder” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

kastamonuda 2 evde yangin cikti ahir odunluk ve samanlik da yandi 8siTNLQZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 evde yangın çıktı: Ahır, odunluk ve samanlık da yandı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev ile ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Köylülerin de destek verdiği çalışmalarda ahırdaki hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı.

Yangın, Daday ilçesine bağlı Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami imam-hatibi Satı Kartal’a ait 2 katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz’a ait 2 katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanında bulunan ahır, odunluk ve samanlığı da sararak büyük çapta hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürüttü. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri ise hazır bekledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.