Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tezgahlarda balık çeşitliliğinin artmasını bekleyen balıkçıların tek umudu denizlerin soğuması

Denizlerde hamsi bolluğu yaşanırken balıkçılar, deniz sıcaklığının düşmesiyle farklı balık türlerinin de tezgahlarda yer almasını bekliyor.
1 Eylül 2023 tarihinde denizlerde başlayan av sezonuyla balıkçıların ağlarına hamsi takılmaya devam ediyor. Balıkçıların ağları hamsi bolluğundan ötürü tezgahlardaki fiyatlarda düşüşe neden oluyor. Hamsinin ilk çıktığı zamanlarda kilosu 100 TL’de satışa çıkarken, şu anda yerli hamsinin fiyatı 40 TL’den alıcı buluyor. Balıklardaki fiyatlar vatandaşların yüzünü güldürse de balıkçılar tezgahlarında farklı tür balıklar olmasını istiyor. Deniz suyunun soğumaması nedeniyle balık türleri yüzeye çıkmıyor. Balıkçılar denizlerin soğumasını bekliyor.

“Küresel ısınma balık çeşidi ve boyutunu etkiledi”
12 senedir balıkçılıkla uğraşan Kadir Vural, denizlerin soğumasıyla balık tezgahlarının çeşitlilik anlamında artacağını ifade ederek “Balıkların azalmasını küresel ısınmaya bağlıyoruz. Kasım ayına girmiş bulunmaktayız ve balık çeşitleri çıkmadı. Hamsi, istavrit, mezgit bu çeşitlerden devam ediyoruz. Geçen seneye nazaran balık çeşitlerinin az olması, istavritin büyümemesi, hamsinin büyümemesi ve çinakopun olmaması bunları da küresel ısınmaya bağlıyorum. Denizlerin daha soğuduğu da yok. Hemen hemen 20 derece havalar" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da kaçak içki operasyonu: 1 gözaltı

Bolu’da jandarma grupları tarafından düzenlenen operasyonda kaçak içki üretiminde kullanılan materyaller ile ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere nazaran, Bolu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları, kaçak alkol üretimi yapıldığı istikametindeki ihbar üzerine harekete geçti. Kuşkulu bir kişinin ikametinde ve işyerinde yapılan aramalarda, 48 litre etil alkol, 10 litre el üretimi rakı, 227 adet doluma hazır şişe, 38 adet içki aroması kiti, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 4 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan kuşkulu hakkında yasal süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin