Tesadüfen öğrendiği 2 hastalıktan Samsun’da kurtuldu - Karabük Haber Postası
tesadufen ogrendigi 2 hastaliktan samsunda kurtuldu MVan5pUD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tesadüfen öğrendiği 2 hastalıktan Samsun’da kurtuldu

SAMSUN (İHA) – Tesadüfen gittiği hastanede kalbindeki 4 ana damarının kapalı olduğunu öğrenen hasta, tam bypassa hazırlanırken tiroid işlev bozukluğu rahatsızlığı olduğunu da öğrendi. Tiroid ile ilgili tedavisini meskende alırken ansızın rahatsızlanan 60 yaşındaki hasta, Samsun’da geçirdiği başarılı bypass ameliyatı sonrası sıhhatine kavuştu.

Ordu’da denetim hedefli gittiği hastanede tesadüfen anjiyo olan Ender Paç (60), kalbindeki 4 ana damarın tıkalı olduğunu öğrendi. Uzmanların kendisine bypass önermesinin akabinde Paç, Samsun’da yahut İstanbul’da ameliyat olmak istediğini bildirdi. Medicana International Samsun Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar tarafından tetkikleri yapılan Paç’ın tiroid işlev bozukluğu olduğu da ortaya çıktı. 2 hastalığını da tesadüfen öğrenen Az Paç, konutta hipertiroidi tedavisi alırken göğsündeki ağrı nedeniyle acil servise sevk edildi.

“Tiroid tedavisi birince bypass yapacaktık fakat acil oluşan durumdan dolayı bypass yaptık”

Hastanın teşhis, tedavi ve sonraki süreci hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar, “Hastamız Az Paç bize dış merkezde yapılan anjiyografi sonucu koroner bypass ameliyatı gereken bir hasta olarak başvurdu. Hasta, ameliyat için bize başvurdu. Hastamıza, tüm hastalarda olduğu üzere tetkiklerini yapmak üzere ameliyattan bir gece öncesinden yatış yaptık. Tetkiklerde denetim altında olmayan bir tiroid işlev bozukluğu vardı ve hasta bugüne kadar da bundan haberdar değildi. Endokrin uzmanımız bunun yeni yapılmış olan anjiyografi sırasında kullanılmış ilaçlara bağlı olabileceğini çok acil değilse tiroid işlevlerini baskı altında tutup, olağan bedellerine yaklaştırıp ondan sonra ameliyat edilmesini önerdi. Tedavisi sırasında hasta göğüs sıkışması ve ağrısı nedeniyle acil servise başvurdu. Hasta, oradan apar topar tekrar bize geldi. Hastanın düşüncesi olmadığı sürece tiroid açısından tedavisini tamamlayıp ondan sonra ameliyat etmeyi tercih ediyorduk lakin hastanın göğüs ağrısı ve kalp ile ilgili sorunu olunca kalbi daha kıymetli görüp bypass ameliyatını evvel yapmayı tercih ettik. Ameliyat sonrası periyot sıkıntısız geçti. Olağan haftasını doldurduktan sonra da hastayı taburcu ettik” dedi.

“Gündelik hayatıma sıkıntısız bir halde devam edebiliyorum”

Geçirdiği operasyon ve tedavilerin akabinde sıhhat manasında bir sorunu kalmadığını lisana getiren Az Paç ise, “Kardiyoloji kısmına tesadüfen denetim hedefli gittim. Hocamız, anjiyo teklifinde bulundu. Hiçbir rahatsızlığım olmadığını düşünürken anjiyoda 4 ana damarın tıkalı olduğu fark edildi. Ben de ameliyatı Samsun’da yahut İstanbul’da olmak istediğimden Medicana International Samsun Hastanesi’ne başvurdum. Ameliyattan bir gece evvel yatış yaptım. Bu sefer de tiroid hastalığım olduğu ortaya çıktı. Endokrin uzmanı 10 gün konutta izole bir halde tedavi önerdi. Ameliyatı da sonrası için kararlaştırdık. 8 gün konutta kaldığım müddette acil bir rahatsızlık geçirdim. Bu nedenle bypass ameliyatı oldum. 2 gün ağır bakımda kaldıktan sonra servise geçtim. Burada da 1-2 gün geçtikten sonra yavaş yavaş yürümeye başladım. Şu anda gündelik hayatıma meselesiz bir biçimde devam edebiliyorum. Sıhhatime kavuşmamda emeği geçen tüm hastane ve çalışanına şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
re
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Nisan, 2026 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’DEN 2,6 MİLYON TON HAM ÇELİK ÜRETİMİ

KARDEMİR’İn 31. Olağan Genel Kurul’da konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Oflaz, şirketin aynı yıl içinde tam 45 farklı alanda en yüksek üretim seviyelerine ulaştığını belirterek, “Bu sonuçlar operasyonel gücümüzün en somut göstergesidir” dedi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, şirketin 2025 yılında 2,6 milyon ton ham çelik ve 2,45 milyon ton nihai mamul üreterek tarihi bir rekora imza attığını açıkladı. 31. Olağan Genel Kurul’da konuşan Oflaz, küresel belirsizliklere rağmen 45 farklı alanda en yüksek seviyelere ulaşıldığını vurguladı.

KARDEMİR’in 31. Olağan Genel Kurulu, KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, 2025 yılının küresel ölçekte belirsizliklerin derinleştiği bir dönem olduğunu söyledi.

Jeopolitik gelişmeler, ticaret politikalarındaki değişimler ve artan maliyet baskılarının küresel ekonomiyi daha karmaşık hale getirdiğini belirten Oflaz, “Yeşil dönüşüm ve enerji bağımsızlığı hedefleri daha da ön plana çıkmıştır. Yaygınlaşan yapay zeka uygulamaları ise istihdam piyasası ve uzun vadeli büyüme beklentilerini sarsmaya başlamıştır” dedi.
Çelik sektörünün artan rekabet, maliyet baskıları ve düşük karbon ekonomisine geçiş zorunluluğuyla çok yönlü bir sınav verdiğini ifade eden Oflaz, bu süreçte verimlilik, esneklik ve kriz yönetiminin daha kritik hale geldiğini kaydetti.

Oflaz, 2025 yılında dünya ham çelik üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 2 azalarak 1,8 milyar tona gerilediğini belirterek, Çin’de üretimin yüzde 4,4 düşüşle 960,8 milyon tona indiğini, Hindistan’da ise üretimin yüzde 10,4 artışla 164,8 milyon tona yükseldiğini aktardı.

Japonya, Rusya, Güney Kore, Almanya ve Brezilya’da üretim gerilerken, ABD ve İran’da artışın sürdüğünü dile getiren Oflaz, Çin’in düşük fiyatlı ürünlerini küresel pazarlara yönlendirmesinin korumacı önlemleri ve ticaret savaşlarını tetiklediğini ifade etti.

ABD’de yönetim değişikliği sonrası gündeme gelen ek gümrük vergileri ile Avrupa Birliği’nin sınırda karbon düzenleme mekanizmasının pazar dengelerini etkilediğini belirten Oflaz, Türkiye’nin ise bu süreçte pozitif ayrıştığını vurguladı.

TÜRKİYE HAM ÇELİK ÜRETİMİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA 7. SIRADA

Türkiye’nin ham çelik üretiminin yüzde 3,3 artarak Avrupa’nın en büyük üreticisi konumuna yükseldiğini ve dünya sıralamasında yedinci sıraya çıktığını aktaran Oflaz, Kardemir’in de bu süreçte stratejik yol haritası doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Oflaz, “2,6 milyon ton ham çelik üretimiyle kapasitemizi sonuna kadar kullanırken, nihai mamul üretimimizde 2,45 milyon tona ulaştık ve bu şekilde bir tarihi rekoru daha kırmış olduk. 2025 yılında sıvı ham demir, sıvı çelik nihai mamul üretim dâhil olmak üzere toplam 45 farklı alanda rekor seviyelere erişmemiz, operasyonel etkinliğimizin en önemli ve en somut göstergesidir” dedi.

Sıvı ham demir, sıvı çelik ve nihai mamul üretimi dahil 45 farklı alanda rekor seviyelere ulaşıldığını ifade eden Oflaz, bunun operasyonel etkinliğin önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti.

2025 YILI ZORLU BİR YIL OLDU

Finansal açıdan zorlu bir yıl geçirdiklerini dile getiren Oflaz, şunları söyledi: “2025 yılı finansal açıdan dalgalanma sürecinden etkilenmiş, zorlu geçen bir yıl olmuştur. Enflasyonla mücadele programının getirdiği yüksek finansman giderleri ve küresel daralma, net karlılık hedeflerimize ulaşmamızı zorlaştırmıştır. Vergi Usül Kanunlarına göre 434 milyon TL kar açıklamamıza rağmen, enflasyon muhasebesi kapsamında 1,6 milyar TL zarar oluşmuştur. Bu durum, konjonktürel şartların bir sonucudur. Ancak bu rakamların ötesine baktığımızda Kardemir’in güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu görebiliriz. Aldığımız tedbirlerle bir önceki yıla göre brüt karımızı 1,2 milyar TL, faaliyet kârımızı ise 2,5 milyar TL artırarak iki yıl sonra yeniden pozitif seviyelere ulaşmış bulunuyoruz. Özellikle COVID sonrası dönemin en yüksek seviyesi olan yüzde 10’un üzerindeki FAVÖK marjı, verimlilik odaklı girişimlerimizin meyve vermeye başladığının göstergesidir.”

RAY İHRACATINDA YÜZDE 40 ARTIŞ

Kardemir’in katma değeri yüksek ürün üretimine odaklandığını vurgulayan Oflaz, özellikle raylı sistemler alanında önemli bir performans sergilendiğini ve demir yolu rayı sevkiyatının yüzde 40 arttığını kaydederek ihracat faaliyetlerinde de artış yaşandığını, toplam sevkiyatın 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12 yükseldiğini sözlerine ekledi.
2026 yılı hedeflerinden bahseden Oflaz, karlılık odaklı büyüme, uzun vadeli müşteri ilişkilerinin güçlendirilmesi, pazar çeşitliliğinin artırılması ve katma değerli ürün ihracatının payının yükseltilmesi üzerine kurgulandığını dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin