blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tesadüfen öğrendiği 2 hastalıktan Samsun’da kurtuldu

SAMSUN (İHA) – Tesadüfen gittiği hastanede kalbindeki 4 ana damarının kapalı olduğunu öğrenen hasta, tam bypassa hazırlanırken tiroid işlev bozukluğu rahatsızlığı olduğunu da öğrendi. Tiroid ile ilgili tedavisini meskende alırken ansızın rahatsızlanan 60 yaşındaki hasta, Samsun’da geçirdiği başarılı bypass ameliyatı sonrası sıhhatine kavuştu.
Ordu’da denetim hedefli gittiği hastanede tesadüfen anjiyo olan Ender Paç (60), kalbindeki 4 ana damarın tıkalı olduğunu öğrendi. Uzmanların kendisine bypass önermesinin akabinde Paç, Samsun’da yahut İstanbul’da ameliyat olmak istediğini bildirdi. Medicana International Samsun Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar tarafından tetkikleri yapılan Paç’ın tiroid işlev bozukluğu olduğu da ortaya çıktı. 2 hastalığını da tesadüfen öğrenen Az Paç, konutta hipertiroidi tedavisi alırken göğsündeki ağrı nedeniyle acil servise sevk edildi.

"Tiroid tedavisi birince bypass yapacaktık fakat acil oluşan durumdan dolayı bypass yaptık"
Hastanın teşhis, tedavi ve sonraki süreci hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar, "Hastamız Az Paç bize dış merkezde yapılan anjiyografi sonucu koroner bypass ameliyatı gereken bir hasta olarak başvurdu. Hasta, ameliyat için bize başvurdu. Hastamıza, tüm hastalarda olduğu üzere tetkiklerini yapmak üzere ameliyattan bir gece öncesinden yatış yaptık. Tetkiklerde denetim altında olmayan bir tiroid işlev bozukluğu vardı ve hasta bugüne kadar da bundan haberdar değildi. Endokrin uzmanımız bunun yeni yapılmış olan anjiyografi sırasında kullanılmış ilaçlara bağlı olabileceğini çok acil değilse tiroid işlevlerini baskı altında tutup, olağan bedellerine yaklaştırıp ondan sonra ameliyat edilmesini önerdi. Tedavisi sırasında hasta göğüs sıkışması ve ağrısı nedeniyle acil servise başvurdu. Hasta, oradan apar topar tekrar bize geldi. Hastanın düşüncesi olmadığı sürece tiroid açısından tedavisini tamamlayıp ondan sonra ameliyat etmeyi tercih ediyorduk lakin hastanın göğüs ağrısı ve kalp ile ilgili sorunu olunca kalbi daha kıymetli görüp bypass ameliyatını evvel yapmayı tercih ettik. Ameliyat sonrası periyot sıkıntısız geçti. Olağan haftasını doldurduktan sonra da hastayı taburcu ettik" dedi.

"Gündelik hayatıma sıkıntısız bir halde devam edebiliyorum"
Geçirdiği operasyon ve tedavilerin akabinde sıhhat manasında bir sorunu kalmadığını lisana getiren Az Paç ise, "Kardiyoloji kısmına tesadüfen denetim hedefli gittim. Hocamız, anjiyo teklifinde bulundu. Hiçbir rahatsızlığım olmadığını düşünürken anjiyoda 4 ana damarın tıkalı olduğu fark edildi. Ben de ameliyatı Samsun’da yahut İstanbul’da olmak istediğimden Medicana International Samsun Hastanesi’ne başvurdum. Ameliyattan bir gece evvel yatış yaptım. Bu sefer de tiroid hastalığım olduğu ortaya çıktı. Endokrin uzmanı 10 gün konutta izole bir halde tedavi önerdi. Ameliyatı da sonrası için kararlaştırdık. 8 gün konutta kaldığım müddette acil bir rahatsızlık geçirdim. Bu nedenle bypass ameliyatı oldum. 2 gün ağır bakımda kaldıktan sonra servise geçtim. Burada da 1-2 gün geçtikten sonra yavaş yavaş yürümeye başladım. Şu anda gündelik hayatıma meselesiz bir biçimde devam edebiliyorum. Sıhhatime kavuşmamda emeği geçen tüm hastane ve çalışanına şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Elif Güneri: “Hedefim kız çocuklarına ilham kaynağı olmak”

Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.

Son olarak Polonya'nın başkenti Varşova'da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası'nda 80 kiloda altın madalya Kazanan milli sporcu Elif Güneri, yıl sonunda Hindistan'da World Boxing'in düzenleyeceği Şampiyonlar Gecesi'nde de mücadele etmeye hak kazandı.
Kazakistan'da 28 Haziran - 7 Temmuz 2025 tarihlerinde arasında yapılacak 2025 World Boxing Kupası'na hazırlanan Güneri oradan da şampiyonlukla ayrılıp, hem İstiklal Marşı'nı okutmak hem de puan toplamak istiyor.

Elif Güneri: "Amacım şehrime ve ülkeme tekrar altın madalya kazandırmak"
Polonya'daki şampiyonadan altın madalyayla döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Elif Güneri, "Şampiyona Polonya'daydı, Varsova'da düzenlendi. Sıklet değiştirdik. Ağır sıklet oynuyordum, 80 kiloya düştüm. 80 kilo yarışımda şampiyon oldum ve dediğim gibi ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ettim. İstiklal Marşımızı Polonya'da, bütün Avrupa'yı dinletmek gerçekten çok onur verici bir olaydı. Şimdi Kazakistan'da önümüzde tekrar bir World Boxing'in bir serisi var. Ayın 27’inde Kazakistan'a gidiyoruz. Amacım burada şampiyon olmak. Şehrime ve ülkeme tekrar bir altın madalya kazandırmak" dedi.
Güneri, altın madalya almanın World Boxing'te nasıl bir avantaj sağladığı ile ilgili olarak ise, "Bu sene sonunda Hindistan'da yapılacak olan Şampiyonlar Gecesi’nde direkt dövüşme hakkı elde edecek ve ben de bu hakkı elde ettim. Amacımız her zaman ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Kazakistan'da da hedef kürsü ve 4-14 Eylül'de İngiltere Liverpool'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için puan toplayıp, seri başı olmak"
şeklinde konuştu.

"Amacım kız çocuklarına örnek olabilmek"
Amacının sadece madalyalar almak olmadığını aktaran milli boksör, "Karabük’teki çocuklara örnek olmak istiyorum. Benim en büyük amaçlarımdan ya da vizyonlarımdan biri de kız çocuklarına örnek olabilmek. Karabük biliyorsunuz, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde eğitim aldım ve bu şehirde eğitimcilik yapıyorum, bu şehirde öğretmenim. Benim en büyük amacım bu şehri en iyi şekilde tanıtmak, temsil etmek ve özellikle kız çocuklarına örnek olmayı çok istiyorum. Ben ismimi çok rahat bir şekilde duyurdum. Çok çalıştım, çalışmamın sonucunda meyvelerini aldım, adımı duyurdum. Onların da bu imkanlarla daha iyi bir şekilde duyurabileceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Elif Güneri’nin antrenörü Baykan Arslan ise Karabük'te Elif'in şampiyonluklarına çok alışıldığını ve durumun aslında bu kadar kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Her madalyanın ayrı bir emeği var. Avrupa ve dünya şampiyonalarımız, Türkiye şampiyonalarımız var, her biten turnuvadan bir hafta dinlenmeden sonra tekrar her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla o süreçler devamlı bu şekilde devam ediyor. Yoksa zirveye bir kere çıkıp da orada kalmak kolay değil. Orada orayı taşımak zor. Dolayısıyla biz de bunu 20 yıldır Elif'le taşıyoruz"
ifadelerini kullandı.

Arslan, yaz tatilinin gelecek olmasıyla ilgili çocuklara tavsiye verirken, "2025 yılı içinde 8 ayrı sporcumuz Türkiye madalyası aldı. Bu da hiç kolay değil. Baykan Aslan Boks Okulu Spor Kulübü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız devam ediyor. Tesis anlamında Karabük'ün hiçbir eksiği yok. Gerçekten her branşın bizim de olduğu gibi kendine özgü bir salonu var. Antrenörü var. Dolayısıyla bu çok önemli ve ilimiz gençliği için çok büyük bir şans. Gençlerimiz, çocuklarımız hangi branşı seviyorsalar mutlaka spor yapmalı. İlimizin de yapısı gereğiyle salon sporlarında çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin