Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2014 08:17 tarihinde yayınlandı
0

Termik Santrale Karşı İtiraz Dilekçeleri Teslim Edildi

BARTIN ‘ın Amasra ilçesine kurulmak istenen termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna itiraz için toplanan dilekçeler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim edildi. Amasra ilçesi Gömü ve Tarlaağzı köyleri içinde kalan Çapak Koyu’na yapılması planlanan termik santral için 1 haftalık ÇED raporuna itiraz süresi sona erdi. Toplanan dilekçelerin Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslimi için toplanan kalabalık, termik santrale karşı eylem yaptı. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı. Bartın Platformu, Orduyeri’nden Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Grup, yol boyunca esnaflardan da destek istedi. Yaklaşık 42 bin kişinin itiraz dilekçesi verdiğini söyleyen Bartın Belediye Başkanı ve Bartın Platformu Eş Başkanı Cemal Akın, “Batı Karadeniz ve Karadeniz’in incisi dediğimiz, yüzde 62’si ormanlarla kaplı olduğuna övündüğümüz, 59 kilometrelik deniz sahilinde bulunduğumuzdan dolayı övündüğümüz, mavisiyle yeşilinin birleştiği nadide yerlerden biri olarak övündüğümüz bu bölgede maalesef hem de yerini görmeden verilen imzalarla Ankara’da oturarak, ÇED sürecinde 5 sefer iptal edilmesine rağmen 6.’sında olabilir raporu verilen bu termik santrale karşı hep beraber mücadele edeceğiz” dedi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise, “Bu platformla beraber Bartın’da, Amasra’da bir olup, yürek olup, gönül birliği yapan ve ‘Amasra’ya termik santral istemiyoruz’ diyen tüm Bartın ve Amasra sevdalılarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sevgili dostlar, sürecin başladığı günden bugüne kadar geçen süre içerisinde Amasra’ya termik santral kurulması konusunda yapılan tüm işlemlerin yasal olmadığını ve Amasra’ya termik santral kurulamayacağını TBMM’de devamlı olarak dile getirdim” diye konuştu. Konuşmaların ardından platform üyeleri, toplu halde itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Eyleme Zonguldak Çevre Koruma Derneği üyeleri, bazı sendika temsilcileri de destek verdi. Dilekçelerin teslimi sonrası kalabalık halay çektikten sonra dağıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin