Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Terme ışıl ışıl

Samsun’un Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin beş büyük caddesi olan Çarşamba, Atatürk, Fiskobirlik, Saray ve Ünye Caddelerinde aydınlatma çalışmalarıyla Terme’nin artık ışıl ışıl, daha aydınlık olduğunu söyledi.
Terme’de hayata geçirilen Osmanlı Motifli Aydınlatma Projeleri’yle, ilçenin hem gece hem gündüz çehresinin değiştiğine vurgu yapan Başkan Kılıç, aydınlatma çalışmalarına yönelik şu bilgileri verdi:
"Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanları da bu ışıklandırma çalışmalarıyla birlikte yeni bir kimliğe büründü. Bu hizmetimiz, Terme’yi daha modern, daha güvenli ve daha çekici bir yer yapacak. Artık Terme’nin kültürel ve tarihi zenginlikleri bu ışıklar altında daha net görülecek. Aydınlatma çalışmalarımızın tamamlanmasıyla şehrin estetiği ve güzelliği ön plana çıktı. Bu hizmetin Terme’nin günlük yaşamında olduğu gibi gece yaşamında da hareketliliği artırdık. Gece de sokaklarda korkmadan dolaşılabilecek bir güven ortamı sağladık. Yine, tescilli pidemizi, kaliteli pirincimizi, lezzetine doyulmayan fındığımız ve birçok değerli tarımsal ürünlerimizin simgelerini, aydınlatma hizmetimiz vesilesiyle şehrinizin her caddesine yansıttık. Ayrıca aydınlatma çalışmalarımızda Terme’nin tahta camiinden Simenit Gölü’ne kadar birçok kültür ve turizm değerimizin sembollerini de caddelerimize yansıtarak gelen geçen herkesin bilmesinin önünü açtık. Çalışmalarımız ’Durmak Yok Yola Devam’ düsturu ile devam edecek. Terme Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde en iyiler ödüllerini aldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen "26. Memleketler arası Altın Safran Belgesel Sinema Festivali" çerçevesinde en uygun belgesel sinema mükafatına direktörlüğünü Matthus Wörle’nin yaptığı "Where We Used to Sleep" layık görüldü.
Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Memleketler arası Altın Safran Belgesel Sinema Şenliği çerçevesindeki yarışta dereceye giren yapıtların sahiplerine mükafatları verildi. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül merasimine Karabük Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Elif Köse, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Günün mana ve kıymetine dair yapılan konuşmaların akabinde ödül merasimine geçildi. Memleketler arası Uzun Metraj Belgesel Sinema kategorisinde direktörlüğünü Matthaus Wörle’nin yaptığı "Where We Used to Sleep" isimli imal, en uygun belgesel sinema mükafatına layık görüldü. Birebir kategoride Daria Morar’ın "The Forest" isimli yapıtı ise mansiyon mükafatı aldı.
Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Sinema kategorisinde en âlâ belgesel sinema mükafatını "Wind Blow By" sineması ile Paula Fuentes ve Guillermo Carrera kazandı.
Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Sinema kategorisinde Sevinç Baloğlu’nun "Oya" isimli yapıtı Süha Arın En Güzel Belgesel Ödülü’nün sahibi olurken, Cemlalettin İrken’in "Nazlı Hanım’ın Telaşları" isimli çalışması mansiyon mükafatına layık görüldü.
Ulusal Kısa Metraj Belgesel Sinema Yarışması’nda "Baletler Köyü" isimli yapıtıyla Fatih Diren en güzel sinema mükafatını aldı. Kadir Can Otomobilci ise "Buzun Ruhu" isimli yapıtıyla heyet özel mükafatına paha bulundu.
Ulusal Uzun Metraj Belgesel Sinema Yarışması’nda ise Kenan Diler’in "Kavak Ağacının Gölgesinde" isimli üretimi en güzel sinema seçilirken, Aybüke Avcı’nın "Domates Biber Depresyon" isimli sineması heyet özel mükafatını kazandı.
Ödüllerin takdim edilmesinin akabinde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi ve şenlik sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.