Terme Çayı taşma noktasına geldi - Karabük Haber Postası
terme cayi tasma noktasina geldi 8aXSr8xK jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Terme Çayı taşma noktasına geldi

Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Terme Çayı taşma noktasına geldi, vatandaşları tedirgin etti.

Meteoroloji ve AFAD’ın Samsun için turuncu kodlu uyarısının ardından beklenen kuvvetli yağış etkili oldu. Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde de gece saatlerinden sabahın erken saatlerine kadar aralıklarla etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonrası Terme Çayı taşma noktasına geldi.

Vatandaşlar özellikle Temmuz ve Eylül aylarındaki şiddetli yağışlar sonrasında taşan Terme Çayı çevresinde yükselen su seviyesini tedirginlikle izlediler. Sağanak yağış sonrası belediye ekiplerinin bölgede teyakkuzda olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Meteoroloji tarafından yapılan turuncu kodlu uyarı sonrası ekiplerimizle beraber sahada teyakkuz halindeyiz. Şuana kadar hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. DSİ tarafından çalışmaları devam eden Terme Çayı genişletme projesinin önemini bir kez daha görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağanak yağış sonrası bazı bölgelerdeki tarım arazileri sular altında kalırken, esnaflar ise işyerlerinde su taşkınına nöbet tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden israile yasal duzenleme tepkisi jIklJv1s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den, İsrail’e yasal düzenleme tepkisi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından İsrail Parlamentosu’nun idam cezasına ilişkin yasa hakkında kamuoyu açıklaması yapıldı

Açıklamada, “Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörlüğü, İsrail tarafından Filistinlilere yönelik idam cezasını öngören yasal düzenlemeyi evrensel insan hakları ilkeleri bağlamında derin bir kaygıyla karşılamaktadır. Söz konusu tasarı, başta İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme olmak üzere, uluslararası hukukun temel metinleriyle açıkça çelişmektedir.

Bu yasal düzenleme belirli bir etnik ve dini gruba yönelik özel bir infaz mekanizması tesis etmesi bakımından uluslararası hukukun eşitlik ilkesini ve ayrımcılık yasağını ihlal etmektedir. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrailli üst düzey yöneticiler hakkındaki mevcut kararları ışığında değerlendirildiğinde, bölgedeki sistematik hak ihlallerini ve ayrımcı politikaları yasal bir zeminde kurumsallaştırma riski taşımaktadır. Yalnızca bölgesel güvenliği değil, uluslararası normların aşınmasına yol açarak küresel barış ve istikrarı da doğrudan tehdit etmektedir.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü olarak insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle bağdaşmayan bu düzenlemeyi en güçlü şekilde kınıyoruz. İlgili yasanın ivedilikle yürürlükten kaldırılması gerekliliğini vurguluyor; başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları ve küresel kamuoyunu, bu hukuka aykırı adımın uygulanmasını engellemek üzere gerekli uluslararası mekanizmaları işletmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin