TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için küreme çalışmalarını sürdürürken, meydana gelen maddi hasarlı kazalar nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Bölgedeki kar manzarası havadan dronla görüntülendi.
İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Özellikle Bolu Dağı Tüneli mevkiinde yoğunlaşan yağışla birlikte bölge beyaza büründü. Otoyolun İstanbul ve Ankara istikametlerinde 3 şerit de trafiğe açık tutulurken, sürücüler yağış ve kaygan zemin nedeniyle hızlarını düşürerek ilerliyor.
Maddi hasarlı kazalar trafiği yavaşlatıyor
Kar yağışıyla birlikte kayganlaşan zeminde, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Kazaların yaşandığı noktalarda trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, araçların yoldan kaldırılmasıyla ulaşım normale dönüyor.
Trafik akışı havadan görüntülendi
Kar yağışının etkisi altındaki Bolu Dağı Tüneli ve çevresi havadan dron ile görüntülendi. Ormanlık alanların beyaz örtüyle kaplandığı bölgede yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Kardemir, Ülkemiz Sanayisinin Lokomotif Fabrikalarından Biridir”
Yeni Adliye Sarayı’nın temel atma töreni için Karabük’e gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, KARDEMİR’i ziyaret etti. Ziyarette Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Adalet Bakan Yardımcıları, HSK 1. Daire Başkanı Turan Kuloğlu, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çelik ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt eşlik etti.
Kardemir Genel Müdürlüğü’nde; Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve çalışanlar tarafından karşılanan Bakan Tunç, şirketin şeref defterini imzaladı.
Demir, çelik ve emeğin Başkenti Karabük’te bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Tunç, Kardemir Şeref Defteri’ne şu notları düştü: “Karabük Demir Çelik Fabrikası, 1937’den bu yana ülkemiz sanayisinin lokomotif fabrikalarından biri olmuş, bugün de ülke ekonomimize değer katmaya devam etmektedir. Fabrikamızın kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm çalışanlara şükranlarımı sunuyor, ahirete irtikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muhammed Ali Oflaz olmak üzere tüm yöneticilerimize ve işçi kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte toplantı salonuna geçen Bakan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz’dan şirketin faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.
KARDEMİR’de Hedef 3 Milyon Ton Üretim
Kardemir’de 2026 yılının “verimlilik yılı” ilan edildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, “2,5 milyon ton olan üretimimizi, verimlilik artışına yönelik yatırımlarımızla birlikte 3 milyon ton seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, ülkemizde tek üreticisi olduğumuz demiryolu rayı ve demiryolu tekerinin yurt dışı pazarlardaki payını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kardemir, ülkemizin en önemli stratejik tesislerinden biridir. Yönetimimiz de bu bilinçle hareket ederek şirketimizi sürdürülebilir başarılara ulaştırmak için çalışmalarına devam etmektedir.” dedi.
“Fabrikalar Kuran Fabrika” KARDEMİR’e Bakan Tunç’tan Övgü
Kardemir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Tunç ise, “fabrikalar kuran fabrika” olarak anılan Kardemir’in yalnızca Karabük ve bölge ekonomisi için değil, tüm ülke ekonomisi açısından büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, Kardemir yönetimine ve çalışanlarına başarı dileklerini iletti.
Toplantının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz tarafından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, şirketin ve kentin simgesi olan İlk Türk Demiri’nin replikası takdim edildi.
Ziyaretin devamında Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, üretim tesislerinde teknik incelemelerde bulundu. Sırasıyla Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Teker Fabrikası, Kok Fabrikaları ve Yüksek Fırınlar’ı ziyaret eden Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, çalışanlarla yenilen akşam yemeğinin ardından şirketten ayrıldı.