Karabük Postası tarafından
30 Kasım, 2022 13:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” Tamamlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş: "Proje kapsamında Karabük'te  seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulaması hayata geçirildi." Millî Eğitim Bakanlığı  tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" başarıyla tamamlandı. "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"  ile İl  genelinde ilave 18 Anasınıfı kazandırıldı, 18 Okulun fiziki durumunun iyileştirilmesi, 11 Okulda Bilgisayar Sınıfının Oluşturulması ve 25 Okula Destek Eğitimi Odası'nın yapımı tamamlandı. Ayrıca okulların eğitim öğretim ortamlarının güçlendirilmesi için okullara fotokopi makinesi, bilgisayar ve eğitim araç gereçleri ile spor malzemelerinin temini yapıldı. "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında Karabük'te  seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulaması hayata geçirildi. Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatlarıyla projenin belirlenen plan ve hedefler çerçevesinde İlimizde hummalı bir çalışma gerçekleştirildi ve belirlenen tarih içerisinde tamamlandı" dedi. Hayata geçirilen bu yatırımlar sonunda özellikle 5 yaş grubunda yüzde 98 olan okullaşma oranının kısa sürede yüzde 100'e çıkarılmasının hedeflendiğini, proje kapsamına alınan ilkokulların tamamındaki öğrencilere yönelik temel becerilerini geliştirmek amacıyla destek eğitim programları hazırlandığını kaydeden Müdür Akbaş, "Öğrencilerimize yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri, psikososyal gelişim destek eğitimleri verildi. Öğrencilerin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar yapıldı. Bilindiği üzere İlimizin akademik başarısının yanısıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da sistematik olarak başarıları artarak devam etmektedir. Yine proje kapsamında öğretmenlerimize öğrenci sağlığı açısından çok önemli gördüğümüz İlk yardım eğitimi verildi, yeni nesil soru yazma becerileri geliştirildi ve bununla birlikte öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri bakımından ihtiyaç görülen eğitimler açılmış oldu. Okullarımızda bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında birçok kazanım sağladık. İnşallah bu proje başarı çıtamızı daha ileri seviyelere taşıyacaktır" dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarma minik öğrencileri bilgilendirdi

Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı ve Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı takımlar, Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle unutulmaz bir gün geçirdi. Öğrenciler jandarma işçisi tarafından sorulan sorulara yanıt verdi.
Etkinliğe; İlçe Jandarma Kumandan Vekili Jandarma Üsteğmen Derviş Özhan, Merkez Jandarma Karakol Kumandanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Şerif Bekiroğlu, Zonguldak ve Çaycuma’dan gelen subay, astsubay ve uzman çavuşlar ile birlikte Çaycuma İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Yıldırım katıldı.
Ziyaret sırasında öğrenciler, Jandarma Trafik Timi, Etraf Timi (HAYDİ), Asayiş Timi, Motosikletli Asayiş Timi, Köpek Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi ve Asayiş Komando Timi ile tanışma fırsatı buldu. Gruplar, öğrencilerle yakından ilgilenerek misyonlarını anlattı ve kullandıkları teçhizatları tanıttı.
Jandarma Teçhizatları Büyük İlgi Gördü
Öğrenciler, grup otolarına binerek sirenleri çalıştırdı, anons yaptı, misyon köpeğiyle vakit geçirdi ve dron uçuşunu izledi. Küçük trafik parkurunda yürüyerek trafik kurallarını tekrar eden öğrenciler, jandarma işçisinden hem bilgi aldı hem de keyifli dakikalar yaşadı.
Öğle yemeğinde jandarma gruplarıyla bir ortaya gelen öğrenciler, bu özel günü daima hatırlayacaklarını lisana getirdi. Jandarma Komutanı’nın "Kimler asker olmak istiyor?" sorusuna birçok öğrencinin el kaldırarak karşılık vermesi ise duygusal anlara sahne oldu.
Okul Müdürü İsmail Çelebi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler, aktifliğe katılan tüm konukları alkışlarla karşılayarak büyük bir memnuniyetle ağırladı. Ziyaret sonunda yapılan açıklamada, "Okulumuza gelerek bizleri ve öğrencilerimizi memnun eden tüm kumandanlarımıza, İlçe Ulusal Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize ve jandarma işçisine teşekkür ederiz" sözlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin