Karabük Postası tarafından
30 Kasım, 2022 13:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” Tamamlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş: "Proje kapsamında Karabük'te  seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulaması hayata geçirildi." Millî Eğitim Bakanlığı  tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" başarıyla tamamlandı. "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"  ile İl  genelinde ilave 18 Anasınıfı kazandırıldı, 18 Okulun fiziki durumunun iyileştirilmesi, 11 Okulda Bilgisayar Sınıfının Oluşturulması ve 25 Okula Destek Eğitimi Odası'nın yapımı tamamlandı. Ayrıca okulların eğitim öğretim ortamlarının güçlendirilmesi için okullara fotokopi makinesi, bilgisayar ve eğitim araç gereçleri ile spor malzemelerinin temini yapıldı. "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında Karabük'te  seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulaması hayata geçirildi. Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatlarıyla projenin belirlenen plan ve hedefler çerçevesinde İlimizde hummalı bir çalışma gerçekleştirildi ve belirlenen tarih içerisinde tamamlandı" dedi. Hayata geçirilen bu yatırımlar sonunda özellikle 5 yaş grubunda yüzde 98 olan okullaşma oranının kısa sürede yüzde 100'e çıkarılmasının hedeflendiğini, proje kapsamına alınan ilkokulların tamamındaki öğrencilere yönelik temel becerilerini geliştirmek amacıyla destek eğitim programları hazırlandığını kaydeden Müdür Akbaş, "Öğrencilerimize yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri, psikososyal gelişim destek eğitimleri verildi. Öğrencilerin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar yapıldı. Bilindiği üzere İlimizin akademik başarısının yanısıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da sistematik olarak başarıları artarak devam etmektedir. Yine proje kapsamında öğretmenlerimize öğrenci sağlığı açısından çok önemli gördüğümüz İlk yardım eğitimi verildi, yeni nesil soru yazma becerileri geliştirildi ve bununla birlikte öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri bakımından ihtiyaç görülen eğitimler açılmış oldu. Okullarımızda bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında birçok kazanım sağladık. İnşallah bu proje başarı çıtamızı daha ileri seviyelere taşıyacaktır" dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ile iş birliği yaptı

Kastamonu Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi arasında yazılım iş birliği protokolü imzalandı.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette iki üniversite ortasında akademik iş birlikleri, ortak projeler ve öğrenci değişim programları üzere mevzular ele alındı. Görüşmede üniversiteler ortasında bölgesel kalkınmaya takviye sağlayacak iş birlikleri ve yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca ziyaret kapsamında iki üniversite arasında yazılım iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Kastamonu Üniversitesi tarafından geliştirilen Kalite Bilgi İdare Sistemi (KVYS) yazılımının kullanım hakkı Sinop Üniversitesi’ne devredildi. Tamamı Kastamonu Üniversitesi Bilgi Süreç Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen KVYS yazılımı, kalite süreçlerinin daha faal ve verimli yürütülmesini sağlayacak.
Yazılımın kaynak kodlarıyla birlikte fiyatsız olarak evresini içeren kontratla birlikte, Sinop Üniversitesi kurum içi kalite idaresini dijital ortama taşıyarak kurumsal kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor. Kontrat kapsamında, yazılımın tüm fikri mülkiyet hakları Kastamonu Üniversitesi’ne ilişkin olmaya devam edecek.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, yazılım protokolünün Sinop Üniversitesi’ne yapacağı katkılara vurgu yaptı. Ayrıyeten, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise iki üniversite ortasındaki akademik dayanışmanın değerine dikkat çekerek, ziyaretlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e teşekkür etti. İmza merasiminin akabinde her iki rektör, iş birliğinin verimli geçmesi temennisinde bulunarak karşılıklı düzgün dileklerini paylaştı.
Protokol imza merasiminin akabinde her iki üniversitenin yöneticileri, Kastamonu Teknokent’i ziyaret ederek burada yürütülen projeler ve girişimcilik faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Teknokent’in sunduğu teknoloji tabanlı üretim ve iş birliği imkanlarının görüşüldüğü ziyaret, iki üniversite ortasında gelecekte yapılabilecek ortak çalışmalar açısından da değerli bir adım olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin