blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TEM Otoyolu’nda cip ile çarpışan tır, orta refüje devrildi: 2 yaralı

Bolu TEM Otoyolu’nda cip ile çarpışan tır, orta refüje devrildi. Meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Çivril Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametine seyir halinde olan Eşref Ş. yönetimindeki 50 G 81224 plakalı tır, tıpkı istikamette seyreden ismi öğrenilemeyen yabancı asıllı şahıs idaresindeki 30-7893 plakalı cip ile çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle cip bariyerlere savrulurken, tır ise orta refüje devrildi. Meydana gelen kazada tır içerisinde bulunan Eşref Ş. ile yolcu pozisyonundaki Erhan Y. kabin içerisinde sıkışarak yaralandı. Etraftaki şoförler tarafından durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımları sevk edildi. Tır içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye grupları tarafından bulundukları yerden çıkarıldı. Sıhhat grupları tarafından olay yerinde birinci müdahaleleri yapılan yaralılar ambulansla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle aksayan trafik takımlar tarafından denetimli olarak sağlandı. Her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik tekrar olağana döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin