Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tel Aviv’de Netanyahu protestosu: 21 gözaltı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhinde protestoda 21 kişi gözaltına alındı. Tel Aviv’deki gösteriler sırasında bir göstericinin kafasına copla vuran polis hakkında soruşturma başlatıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhtarları başkent Tel Aviv’de bir kez daha sokaklara döküldü. Netanyahu hükümetinin savaş politikasını protesto eden göstericiler Savunma Bakanlığı önünde bir araya geldi. Esirlerin serbest bırakılması için yeni bir anlaşma yapılması ve erken seçim çağrısında bulunan eylemciler, hükümet aleyhinde sloganlar atarak hükümetin istifasını istedi. Tel Aviv’in Kaplan Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen göstericilerin yola barikat kurmak istemesinin ardından polis, göstericileri tazyikli su ve atlı birliklerle durdurmak istedi. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşanırken bir İsrail polisi göstericiyi copla müdahale etti. Göstericiler ile polis arasında yaşanan arbede sırasında yaralananların olduğu öğrenilirken 21 kişi de gözaltına alındı. İsrail polisinden göstericiye coplu müdahaleye soruşturma Tel Aviv’deki gösteriler sırasında atlı bir polis göstericinin kafasına copla vurdu. Darbenin ardından yere yığılan eylemciye diğer göstericiler müdahale etti. O anlara ilişkin görüntülerin büyük tepki toplamasının ardından polis hakkında soruşturma başlatıldı. Lapid’den polise eleştiri Muhalefet lideri Yair Lapid ise polisi eleştirdi. Lapid, polisin göstericilere yönelik eylemlerinin “ antidemokratik” olduğunu söyledi. Polisin şiddete başvurduğunu söyleyen Lapid, "Bu akşam aralarında rehinelerin ailelerinin de bulunduğu protestoculara yönelik polis şiddeti tehlikelidir, antidemokratiktir ve devam edemez. Protesto hakkı, temel bir haktır ve protestoculardan cop ve tazyikli su ile alınamaz” dedi.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gazze için tekne ile denize açıldılar

Artvin’in Arhavi ilçesinde Filistin’e takviye maksadıyla, Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan tekneler denize açıldı. "Sumud Filosuna" dayanak için düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.
Filistin’e Takviye Platformu öncülüğünde organize edilen programda Arhavi Balıkçı Barınağı’nda toplanan tekne ve gemiler, Türk ve Filistin bayraklarıyla süslenerek denize açıldı. Karadeniz açıklarında bir müddet yol alan tekneler, daha sonra Hopa İskelesi’ne ulaştı. Burada toplanan vatandaşlar, denizden gelen konvoyu alkışlarla karşıladı.
İlim Yayma Cemiyeti Artvin Şube Lideri Hayati Güneri, Filistin davasının insanlığın ortak problemi olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada vicdanımızın sesini duyurmak, insanlığın davetini yükseltmek için toplandık. Sumud Filosuna takviye vermek, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.
Gazze’de sivillerin yıllardır abluka altında yaşadığını hatırlatan Güneri, "Onların umudu bizim umudumuzdur, direnişleri bizim direnişimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, paklar ölürken susamayız" tabirlerini kullandı.
Katılımcılar, üzerinde "İnsanlığın Ortak Vicdanı SUMUD Filosuna Selam Olsun", "Direnişin ve Umudun Filosu SUMUD" yazılı pankartlar açtı. Tekbir getiren küme, "Siyonist İsrail Gazze’den Defol" ve "SUMUD’a Selam Direnişe Devam" sloganları attı. Program, okunan dua ile sona erdi.
Etkinliğe Hopa Kaymakamı Abdullah Aslan Türk, Arhavi Belediye Lideri Turgay Ataselim, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin