Nurettin Acar tarafından
29 Temmuz, 2022 10:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

TEKNOFEST’te Karabük Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor

TÜBİTAK 3. İnsansız Hava Araçları  yarışmasında Safranbolu Şehit Murat Akdemir Proje İmam Hatip Lisesi  "AKMURAT" takımı 9-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazandı TEKNOFEST 2022 kapsamında TÜBİTAK 3. İnsansız Hava Araçları  yarışmasında Safranbolu Şehit Murat Akdemir Proje İmam Hatip Lisesi  "AKMURAT" takımı yarıfinali de geçerek 9-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, insansız hava araçları (İHA) yarışmasının, öğrencilerin İHA teknolojileri hakkındaki farkındalıklarını arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi, havacılık ve savunma sanayisinin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçladığını belirtti. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Sosyal hayattan eğitime, ekonomiden savaş stratejilerine hayatın her alanını ilgilendiren ve etkileyen dijital bir çağı yaşıyoruz. 30-40 yılda bir gerçekleşen ve yenilenen teknolojik gelişmeler bugün artık günlük, hatta anlık olarak baş döndürücü bir hızda ortaya çıkıyor. İçinde yaşadığımız süreç de gösteriyor ki devletlerin koruyucu gücü olan orduları güçlü kılan unsurların başında teknolojik anlamda savunma ve taarruz kabiliyetine sahip olmak geliyor. İşte hayatın her alanını kapsayan ve çok hızlı seyreden bu teknolojik gelişmelerin öncülüğünü yapanlar geleceğin dünyasında söz sahibi olacak olanlardır. Bu hıza ayak uyduramayıp gelişmelerin gerisinde kalanlar ise sadece tüketmeye ve her alanda geri kalmaya mahkum olacaklardır. Ülkemiz, son yıllarda Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda teknolojik gelişmeler alanında attığı adımlarla bu konudaki kararlılığını, iddiasını ve en önemlisi vizyonunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Savunma sanayi başta olmak üzere bir çok alandaki gurur verici gelişmeler ve okullarımızda başta Teknofest yarışmaları olmak üzere teknolojik çalışmalarda öğrencilerimizin ilgi, heyecan ve kabiliyetleri bunun somut bir kanıtıdır. Bu çalışmalarda gençlerimize destek olan eğitim ailemizin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, gençlerimize üzerinde çalıştıkları projelerde ve yarışmada başarılar diliyorum"  dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Ekim, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP’de İl Başkanı Değişmedi

CHP Karabük İl Başkanlığı 39. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti. Kongrede mevcut Başkan Vedat Yaşar 75 oy alarak İl Başkanlığına yeniden seçilirken, Av. Erdoğan Dinçel 73 oy, Av. Yaşar Koç ise 18 oy aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığı 39. Olağan Genel Kurulu, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Vedat Yaşar,  Av. Erdoğan Dinçel ve  Av. Yaşar Koç’un aday olarak yarıştığı kongreye; CHP Karabük Milletvekili  Cevdet Akay, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tekirdağ Milletvekili  Nurten Yortar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP ilçe başkanları, eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığını TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tekirdağ Milletvekili  Nurten Yortar üstlendi.

Kongrede CHP Karabük Milletvekili  Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından üç aday sahneye davet edilerek konuşma sırasını belirlemek için kura çekimi yapıldı. Kura sonucunda ilk konuşmayı mevcut başkan ve il başkan adayı Vedat Yaşar, ardından Av. Erdoğan Dinçel ve Av. Yaşar Koç  gerçekleştirdi.

Konuşmalar sırasında Av. Erdoğan Dinçel’in süresini aşması nedeniyle Divan Başkanı tarafından yapılan uyarı kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. Dinçel’in özür dilemesinin ardından gerginlik sona erdi.

Kongrede yapılan seçimde beyaz pusula ile Vedat Yaşar, kırmızı pusula ile Erdoğan Dinçel ve mavi pusula ile Yaşar Koç yarıştı.

166 delegenin oy kullandığı genel kurulda Vedat Yaşar 75 oy alarak İl Başkanlığına yeniden seçildi. Erdoğan Dinçel  73 oy, Yaşar Koç  ise 18 oy aldı. Vedat Yaşar sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı kısa teşekkür konuşmasında partililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin