TEKNOFEST’te Karabük Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor

Nurettin Acar tarafından
29 Temmuz, 2022 10:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

TÜBİTAK 3. İnsansız Hava Araçları  yarışmasında Safranbolu Şehit Murat Akdemir Proje İmam Hatip Lisesi  "AKMURAT" takımı 9-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazandı TEKNOFEST 2022 kapsamında TÜBİTAK 3. İnsansız Hava Araçları  yarışmasında Safranbolu Şehit Murat Akdemir Proje İmam Hatip Lisesi  "AKMURAT" takımı yarıfinali de geçerek 9-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, insansız hava araçları (İHA) yarışmasının, öğrencilerin İHA teknolojileri hakkındaki farkındalıklarını arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi, havacılık ve savunma sanayisinin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçladığını belirtti. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Sosyal hayattan eğitime, ekonomiden savaş stratejilerine hayatın her alanını ilgilendiren ve etkileyen dijital bir çağı yaşıyoruz. 30-40 yılda bir gerçekleşen ve yenilenen teknolojik gelişmeler bugün artık günlük, hatta anlık olarak baş döndürücü bir hızda ortaya çıkıyor. İçinde yaşadığımız süreç de gösteriyor ki devletlerin koruyucu gücü olan orduları güçlü kılan unsurların başında teknolojik anlamda savunma ve taarruz kabiliyetine sahip olmak geliyor. İşte hayatın her alanını kapsayan ve çok hızlı seyreden bu teknolojik gelişmelerin öncülüğünü yapanlar geleceğin dünyasında söz sahibi olacak olanlardır. Bu hıza ayak uyduramayıp gelişmelerin gerisinde kalanlar ise sadece tüketmeye ve her alanda geri kalmaya mahkum olacaklardır. Ülkemiz, son yıllarda Büyük Türkiye hedefi doğrultusunda teknolojik gelişmeler alanında attığı adımlarla bu konudaki kararlılığını, iddiasını ve en önemlisi vizyonunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Savunma sanayi başta olmak üzere bir çok alandaki gurur verici gelişmeler ve okullarımızda başta Teknofest yarışmaları olmak üzere teknolojik çalışmalarda öğrencilerimizin ilgi, heyecan ve kabiliyetleri bunun somut bir kanıtıdır. Bu çalışmalarda gençlerimize destek olan eğitim ailemizin tüm paydaşlarına teşekkür ediyor, gençlerimize üzerinde çalıştıkları projelerde ve yarışmada başarılar diliyorum"  dedi. (Nurettin Acar)

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.