TEKNOFEST’te Kastamonu’yu temsil eden öğrenciler ve öğretmenler 5 ödülle döndü

TEKNOFEST Güneydoğu çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmalara katılan Kastamonulu öğrenciler ve öğretmenler, 2 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve Ticarileştirme Potansiye

IHIhlas Haber Ajansı4 Ekim 2026, 23:171 dk okuma
TEKNOFEST’te Kastamonu’yu temsil eden öğrenciler ve öğretmenler 5 ödülle döndü
TEKNOFEST Güneydoğu çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmalara katılan Kastamonulu öğrenciler ve öğretmenler, 2 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve Ticarileştirme Potansiyeli Ödülüyle döndü. · Foto: İHA

TEKNOFEST Güneydoğu yarışmalarında Kastamonu'yu temsil eden öğrenci ve öğretmenler, elde ettikleri 5 ödülle şehre gurur yaşattı. Kastamonulu ekipler, organizasyondan 2 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü ile döndü.

Yarışmalar kapsamında Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Cafer Koç serbest seviye kategorisinde, aynı okulun öğrencisi Salih Açıkgöz ise lise seviyesi kategorisinde PCB Montaj Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Merkez Ortaokulu ekibi Pardus Hata Yakalama yarışmasında Türkiye ikinciliğini elde ederken, Taş Mektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TeknoAtolye Takımı da VRATOLYE projesiyle hem Türkiye ikincisi oldu hem de Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü'ne layık görüldü.

Dereceye giren katılımcılar ödüllerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende aldı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, elde edilen başarıların gurur verici olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Resmi İlanlar

Tüm İlanlar

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.