blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2024 08:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tekkeköy’de Mustafa Candal dönemi başladı

teslim töreninin ardından görevi eski başkan Hasan Togar’dan alarak hizmete başladı.
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mustafa Candal, yüzde 52,18 oy alarak başkan seçildi. Mevcut başkan Hasan Togar ise yüzde 37,38’de kaldı. Samsun’da en yüksek oranla belediye başkanı seçilen Candal, bugün belediyede düzenlenen törenle görevi eski başkandan devraldı. Candal’ı belediye önünce coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Candal’dan önce söz alarak helallik isteyen eski Başkan Hasan Togar, “İlçemiz ve şehrimiz için hayırlı olsun. Mustafa Candal’ı tebrik ediyorum. Bu bir hizmet etme yarışı. Bu yarışta Allah bu görevi, ateşten görevi üstlenene yardım etsin. Bizim ilçemizde beklentiler çok yüksek. Bu ilçede görev yapmak zor. 10 yıl bu görevi yürüttük. Mahcup olmayıp, etmediğimize inanıyoruz. Bu günden sonra da Mustafa Candal’ın ilçeyi çok daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Görev sürem ve seçim süresi boyunca kalbini kırdığım olduysa onlardan helallik diliyorum. Benim hakkım geçmişse de hakkımı helal ediyorum. Seçim geride kaldı. Bugünden itibaren herkes dün olduğu gibi bugün de birbirine sarılarak kardeşçe yaşamaya devam etsin” dedi.

“Bir olmayacağız biz olacağız, ayrıştırmayacağız birleştireceğiz, herkesi yüreğimize basacağız”
Belediye önüne toplanan kalabalığa seslenen Mustafa Candal ise “Hasan Togar’a çok teşekkür ederim. Seçimin, siyasetin dostu, düşmanı olmaz. Kazananı kaybedeni de olmaz. Burada asıl olan milletin kazanmasıdır. O yüzden tüm 58 bin nüfusun her birine teşekkür ederim. Kazasız ve belasız bu işi bitirdik. Kimsenin burnu kanamadı. Bizim için önemli olan buydu. Tekkeköy halkına borcum var. Allah’ım yüzümü sizlere kara çıkartmasın. Bu mübarek Kadir Gecesi’nde mazbatamızı aldık. Allah’ım Tekkeköyümüze güzel hizmetler etmeyi nasip etsin. Şunu iyi bilin, biz ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Biz herkesi yüreğimize basacağız. Beraber başaracağız. İstişare yapacağız, hayırlı işlerin peşinden koşacağız. Bir olmayacağız, biz olacağız, Tekkeköy olacağız. Bu bir bayrak yarışıydı. Bugün böyle oldu, yarın başka olabilir. Hedefimiz Tekkeköylülere hizmet etmek için çalışacağız” diye konuştu.
Eski ve yeni başkan birbirlerine çiçek takdim ettikten sonra yeni Başkan Mustafa Candal, makamına giderek belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Candal, makamda tebrikleri kabul etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2025 13:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Bocce Şampiyonası Grup Müsabakaları Başladı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Okullar Arası Bocce (Petank-Volo) Şampiyonası Grup Müsabakaları başladı. 15 ilden 82 takım ve yaklaşık 450 sporcunun katıldığı organizasyon, Karabük Üniversitesi Bocce Sahası’nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademisyenler, kurum temsilcileri, hakemler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SOSYAL VE SPORTİF ALANLARDA DA ÖNCÜ KURUM OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Açılışta konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin sadece bilimsel başarılarla değil, sosyal ve sportif gelişmelerle de adından söz ettirmek istediğini vurguladı.

Rektör Kırışık, “Yaklaşık bir yıl önce açılışını yaptığımız bocce sahamız, bugün Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen genç sporculara ev sahipliği yapıyor. Bu bizim için büyük bir gurur. Üniversite olarak, sporun disiplin, dayanışma ve centilmenlik gibi değerlerini önemsiyor; gençlerimizin bu değerlerle yetişmesini arzuluyoruz.” dedi. Kırışık, Karabük’ün hem spor başarısını hem de kültürünü tanıtma açısından bu tür etkinliklerin kritik rol üstlendiğini ifade etti.

Rektör Kırışık, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tüm takımlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada yalnızca bir spor müsabakası gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda gençlerimiz arasındaki kültürel etkileşime, şehirler arası dostluklara ve Karabük’ün daha yakından tanınmasına da katkı sunuyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Üniversite olarak bu ruhu yaşatmaya ve yaymaya devam edeceğiz.”

“SPORUN YANI SIRA TURİZM ELÇİLİĞİ DE YAPILIYOR”

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise konuşmasında, Karabük’ün spor organizasyonlarına ev sahipliği yaparak gençleri spora teşvik ettiğini belirtti. Güven, “2025 yılında yaklaşık 20 farklı branşta etkinlik gerçekleştirdik. Bu tür organizasyonlar, sadece spor değil; aynı zamanda ilimizin tanıtımı açısından da önem taşıyor. Katılımcı öğrencilerimiz, edindikleri izlenimleri kendi illerinde aktaracak, böylece Karabük’ün ve üniversitemizin tanıtımına katkı sağlayacaklar” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ve üniversite yönetimine teşekkür eden Güven, Karabük Üniversitesi bünyesinde böyle spor alanlarının oluşturulmasının gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

“AKADEMİK BAŞARI TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, törende yaptığı konuşmada, sporun eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. Akbaş, “15 farklı ilden yaklaşık 450 öğrencimizi, öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi Karabük’te ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin sadece akademik değil; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle hayatın içinde yetişmesini önemsiyoruz.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından “Küçükler”, “Yıldızlar” ve “Gençler” kategorilerinde grup karşılaşmaları başladı. 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.