Samsun’da tefecilik, yağma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen adli planlı ve projeli soruşturma kapsamında Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinde belirlenen adreslere Salı sabahı operasyon düzenledi.
Operasyonda yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 2 tabanca fişeği, 1 ruhsatsız otomatik tüfek, 10 tüfek fişeği, 3 senet ile suç faaliyetlerine ilişkin kayıtların bulunduğu değerlendirilen ajanda ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Tefecilik ve dolandırıcılık operasyonundan 4 kişi adliyeye sevk edildi
Zonguldak’ta fuhuş operasyonunda 2 tutuklama
Zonguldak’ta polis ekiplerince fuhşa teşvik ve aracılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde fuhşa teşvik ve aracılık eylemlerini deşifre etmek amacıyla 2 aylık bir çalışma yürüttü. İncelemeler sonucunda mağdur kadınları erkeklerle buluşturduğu tespit edilen İ.Ç. ve A.B., 16 Haziran’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, fuhuştan elde edildiği değerlendirilen 34 bin 65 TL nakit para ve soruşturmaya konu dijital materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 17 Haziran’da adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Valilik, toplum ahlakını bozan suçlara karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

