KASTAMONU Taşköprü Belediyesi, yurt dışından temin ettiği 32 metre yüksekliğindeki merdivenli itfaiye aracını ilçeye getirdi. Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü makine ve ekipmanların yanında araç parkını da her geçen gün güçlendiriyor. İtfaiye Müdürlüğü’ne son olarak kazandırılan 32 metre yükseklikte merdivene sahip yeni itfaiye aracı yurt dışından getirtilerek belediyeye teslim edildi. Hayırsever vatandaşların desteğiyle alınan tam donanımlı 32 metre yüksekliğe ulaşan merdivenli itfaiye, Taşköprülü vatandaşların da büyük beğenisini aldı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, göreve geldikleri günden itibaren belediyenin tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan ekipman ve araç gereci satın alarak Taşköprü’ye en iyi ve hızlı hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını belirtti. Arslan, “İtfaiye teşkilatımız diğer birimlerden daha farklı bir özelliğe sahiptir. Yangın ya da kaza mahalline en seri şekilde ulaşmak durumundadır ve yaptığı faaliyet can ve mal güvenliği ile doğrudan ilgilidir. İtfaiye teşkilatımızı günün ihtiyaçlarına ve gelişen teknolojiye göre güçlendirip modernize ediyoruz. Yeni aldığımız bu araç ta itfaiye teşkilatımızın gücüne güç katmıştır. Halkımıza hayırlı olsun” dedi. Yeni araç, yere sıfır olarak inip kalkabilme özelliğinin yanında katlanabilir sepete sahip çok fonksiyonlu bir itfaiye aracı olma özelliği taşıyor.


Taşköprü’ye 32 metre merdivenli itfaiye aracı
Karabük dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Siber yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık ağına yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı.
Soruşturma, bir vatandaşın Telegram üzerinden gönderilen sahte ilan bağlantılarıyla kandırılarak yüksek kazanç vaadiyle farklı banka hesaplarına toplam 330 bin 504 lira göndermesi üzerine başlatıldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin izine ulaşıldı.
KARABÜK DE OPERASYON KAPSAMINDA YER ALDI
Jandarma ekiplerinin çalışmaları ve MASAK verilerinin incelenmesi sonucu, şüphelilere ait hesaplarda 61 bin işlemde toplam 162 milyon liralık para hareketi tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Iğdır merkezli yürütülen operasyonda Karabük başta olmak üzere Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Bursa, Adana, Mardin, Ağrı, Antalya, Ordu, İstanbul ve Mersin’de belirlenen 18 adrese baskın yapıldı.
ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 16 cep telefonu, 16 SIM kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet ve 4 flaş bellek ele geçirildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin gözaltı süresi uzatılırken, firari durumda bulunan 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Yetkililer, suçtan elde edildiği değerlendirilen hesaplara bloke konulduğunu ve soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü açıkladı. Karabük’ün de dahil olduğu operasyon, son dönemdeki en kapsamlı siber dolandırıcılık soruşturmalarından biri olarak değerlendiriliyor.

