karabuk
İmsak 05:42
Güneş 07:06
Öğle 13:05
İkindi 16:18
Akşam 18:54
Yatsı 20:14
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2015 09:47 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Taşkömürü ve Linyit Teslimatı En Fazla Termik Santrallere Yapıldı

ZONGULDAK Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü katı yakıt istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre 2015 yılının Mayıs ayında taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı. Katı yakıtların 2015 yılı Mayıs ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 111 bin 508 ton, linyitin 3 milyon 199 bin 144 ton ve taşkömürü kokunun 401 bin 933 ton, teslimat(1) miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 353 bin 903 ton, linyitin 2 milyon 941 bin 338 ton ve taşkömürü kokunun 445 bin 650 ton olarak gerçekleştiği görüldü. Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı(2) %4,7 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte %108,8 iken taşkömürü kokunda %90,2 olarak hesaplandı. Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının %51,2’si termik santrallere, %25,1’i kok tesislerine, %7,4’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının %90,4’ü termik santrallere yapıldı. Taşkömürü kokunun ise %96,5’i demir-çelik sanayine sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin