Belediyelerde 400 bin ve kamuda 450 bin işçinin yapılan düzenlemenin ardından kadroya geçişleri için başvurular başladı.
Karabük Belediyesi bünyesinde çalışan 687 taşeron işçi, kadroya geçiş başvurularını Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde yapmaya devam ediyor.
696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Karabük Belediyesi bünyesinde çalışan 687 işçi için resmi süreç başlatıldı.
Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde 2015 yılında işe girdiğini söyleyen 32 yaşındaki Aslıhan Tan, kadroya geçmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek,” Umutluyduk. En azından beklemesek bile kadro isteğimiz vardı. Tüm belediye çalışanlarına hayırlı olmasını istiyorum” dedi.
42 yaşındaki Zafer Demircan’dan mutlu olduklarını kaydederek 11 ay önce işe girdiğini kaydetti.
19 yıldır temizlik işlerinde çalıştığını kaydeden 45 yaşındaki İrfan Karaağaç ise, kadro için evraklarını hazırlayarak teslim ettiklerini söyledi.
11 Ocak’ta sona erecek başvuruların ardından süreç, ‘tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı’, ‘ilana itirazlar’, ‘itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı’, ‘sınavın gerçekleştirilmesi’, ‘sınav kuruluna itiraz’, ‘itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı’ şeklinde devam edecek. Hak sahipleri, 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.


Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


