Samsun’da bir kişi tartıştığı babasını bıçakla yaraladı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’nde gece 00.05 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, T.K. (25) tartıştığı babası T.K.’yi (62) sağ göğsünden, sağ ve sol bacağından olmak üzere 3 yerinden bıçakladı. Olay yerine giden polislere de kendisine bıçak dayayarak direnen T.K., polis tarafından gözaltına alındı. Baba T.K. ise ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Oğul T.K. sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren T.K., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Karabük Üniversitesi(KBÜ) PARTECH ekibi, yerli mühendislik tahlilleriyle Teknofest’te zrivede yer aldı ve Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan PARTECH Hyperloop Ekibi, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nın Ön Kıymetlendirme Raporu sonuçlarına nazaran Türkiye birincisi oldu.
Takım, Temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan European Hyperloop Week 2025’te finallerde yarışacak. Bu gelişmeyle birlikte Karabük Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’yi heyperloopalanında milletlerarası arenada temsil etme fırsatını yakaladı.
PARTECH Hyperloop Ekibi Kaptanı İsmail Akbaş, yaptığı açıklamada projelerinin gerisindeki motivasyonu, "Hyperloop, beşinci jenerasyon ulaşım teknolojisi olarak görülüyor. Elon Musk tarafından Amerika’da temelleri atılan bu sistem, şimdi tam manasıyla hayata geçirilmemiş bir teknoloji. Biz de bu alanda çalışarak, gelecekteki jenerasyonlara bu bilgi ve birikimi aktarmak istiyoruz. Şimdi yapılmamış bir şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bu bizim için çok değerli" cümleleri ile açıkladı.
Akbaş, bu muvaffakiyetin gerisinde Karabük Üniversitesi’nin güçlü akademik altyapısı ve uygulamalı mühendislik eğitiminin yer aldığını vurgulayarak, "Karabük Üniversitesi mühendislik alanında nitekim güçlü bir eğitime sahip. Bu sayede biz de projelerimizi temelden sağlam bir biçimde oluşturduk. Üniversitemizin bize sağladığı en büyük katkı, kaliteli mühendislik eğitimi oldu" formunda konuştu.