Karabük Postası tarafından
11 Haziran, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tarım Ürünleri Satan Dükkana Zarar Verdi

Karabük'te bir şahsın tarım ürünleri satan dükkana zarar verdiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Ankara Caddesi'nde tarım ürünleri satan bir dükkanda meydana geldi. Kimliği belirsiz bir şahıs, 3 defa geldiği dükkanda yaşadığı tartışma sonunda ürünlere zarar verdi. O anlar güvenlik kamerasına anbean kaydedildi. Görüntülerde saldırganın belirli saat aralıkları ile geldiği anlarda dükkan önünde bulunan çiçekleri ve tarım aletlerini tekmeleyerek zarar verdiği görülüyor. Ayrıca görüntülerde şahsın çapa makinesinin bıçağını eline alarak çalışanlara sallamaya çalıştığı yer alıyor. Konuyla ilgili konuşan dükkan sahibi Ömer İncebacak, "Talihsiz bir olay yaşadık. Bir engelli vatandaş tarafından 3 defa şiddete de maruz kaldık. Bu kişi böyle davranışlar sergilemiyordu ama bu sefer bu davranışı sergiledikten sonra 3 Nisan Polis Merkezine başvurduk. Akşam üzeri tekrardan gelince savcılığa gitmek durumunda kaldık. Şu anda Cumhuriyet Başsavcılığı duruma el koymuş durumda" dedi. İncebacak, şahsın güvenlik güçlerine ait kıyafetleri giyerek insanların duygularını sömürdüğünü ifade etti. Saldırgan şahsın işaret diliyle "Sizi keserim" gibi tehditlerde bulunduğunu aktaran İncebacak, zirai ürünlerde 3 bin lira, tarım aletlerinde de 40 bin lira zararı olduğunu kaydetti.(İHA) blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin kestane borsası Alaplı’da kuruldu

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde orman köylülerince toplanarak pazarda satışa sunulan coğrafik işaretli "Alaplı kuzusu" kestanesi ilgi görüyor. Fiyatı 200 ila 500 lira ortasında değişen kestane, bilhassa İstanbul, Bursa ve Ankara’dan gelen alıcıların gözdesi haline geldi.
İlçede günün birinci ışıklarıyla birlikte kurulan kestane pazarı, her yıl olduğu üzere bu dönem da büyük ilgi gördü. Yurdun dört bir yanından Alaplı’ya gelen vatandaşlar, sabah saat 04.00’ten itibaren yol kenarında açılan tezgâhlarda kıyasıya pazarlık yaparak eserlerini satın alıyor.
Alaplı-Yığılca dağlarında köylülerce doğal halde toplanan kestaneler, Kılburnu mevkiinde kurulan pazarda satışa sunuluyor. Bu yıl irili ufaklı olmasına nazaran 200 ila 500 lira ortasında değişen fiyatlarla satılan kestaneler, bölgeyi adeta Türkiye’nin "kestane borsası"na dönüştürdü. İlçede bu dönem yaklaşık 30 ton kestane satışı bekleniyor.

"Zahmetli bir eser, toplaması zor"
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Mustafa Keskin, "Alaplı kuzu kestanesinin en bariz özelliği çiğ olarak tüketilebilmesidir. Ormanlardan doğal, organik biçimde köylülerimiz topluyor. Zahmetli bir eser, toplaması sıkıntı. İnşallah bu yıl bol eser olur ve fiyatlar dengelenir" dedi.

"Lezzeti için kilometrelerce yol geliyoruz"
İstanbul’dan gelen Mehmet Meşeli, "Bursa’dan, İstanbul’dan, farklı vilayetlerden kestane almaya gelenler var. Alaplı kestanesi lezzetli, kabuğu ince ve kuzu kestanesi olduğu için bu kadar yolu geliyoruz. Herkes bu bölgenin kestanesini tercih ediyor" diye konuştu.
Düzce’den gelen Resul Lafcı ise, "Batı Karadeniz bölgesinin en meşhur kestane pazarı Çarşamba günleri burada kuruluyor. Buranın kestanesi küçük fakat çok lezzetli. O yüzden herkes Alaplı’yı tercih ediyor" dedi.

"Bu kestane kışın ilaç"
Ankara’dan gelen Ahmet Keskin, "Ankara’dan yalnızca kestane almak için geliyoruz. Bu kestane, İç Anadolu’da en çok tercih edilen çeşit. Bursa, Kütahya, İzmir tarafında da var lakin Alaplı kestanesi daha tatlı ve şekerli. Doyurucu özelliğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve minerallerle kışın ilaç üzere geliyor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin