Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2023 16:44 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi şehrin sokaklarını atlarla gezdiler

Binicilik ve Kültür Derneği, Ride4Far ekibi ve Safranbolu Oğuzhan At Çiftliği koordinesinde binicilik tutkunları, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “En iyi korunan 20 kent” arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tarihi sokakları atlarla gezdi.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprülerle açık hava müzesini andıran tarihi ilçenin Arnavut kaldırımlı sokaklarında yüz yıllar önce olduğu gibi yine nal sesleri duyuldu. İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bolu gibi birçok şehirden yaklaşık 60 at binicisinin yer aldığı grup, Tarihi çarşı bölgesine safari düzenledi. Tarihi sokaklarda atlarla gezen biniciler, vatandaşlar ve turistler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, Tarihi Çarşı’nın dar sokaklarından geçen binicileri telefonlarıyla kayda alırken, bazı esnaflar binicilere lokum ikram etti.
Oğuzhan At Çiftliği işletmecisi Oğuzhan Güngör, iki günlük güzel bir safari düzenlediklerini belirtti. Güngör, “Cumartesi günü Sırçalı bölgesine at sırtında güzel bir orman gezisi yaptık. Sonrada iftar programı yaptık. Bugün de Tarihi Çarşı’da sokaklarında 55 atlık yürüyüş turu düzenledik. Bolu, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve birkaç ilden gelen atlılarla oluşturduğumu konvoy güzel ilgi gördü. Başarılı şekilde etkinliğimizi tamamladık” dedi.

At binicisi Özgür Peştanlı da Binicilik ve Kültür Derneği ve Ride4Far ekibi olarak toplandıklarını belirtti. Türkiye’nin her yerinden at sahipleri, çiftlik sahipleri ve binicilerle beraber Safranbolu’da misafir edildiklerini ifade eden Peştanlı, “Buradaki arazileri, kanyonları gezdik ve herkes çok mutlu ayrıldı. Bundan sonra değişik etkinlikler ve ilçelerde devam edeceğiz” diye konuştu.

Tarihi Çarşı turunu da değerlendiren Peştanlı, şunları kaydetti:
“Çok güzeldi, halk çok memnun kaldı. Birçok fotoğraf karesi aldılar bizden. Belki bizi çok iyi tanıyorlar belki de tanımıyorlar ama bu saatten sonra bizi tanıyacaklarına inanıyoruz. Teklif gelirse bir daha Safranbolu’ya gelmek isteriz, çok iyi karşılandık ve çık başarılı bir ilçe.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
a9094826 9a80 4034 a24e 897156e86fc5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

ÖZEL’İN GÖZDESİ ELİF KÖSE OLDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabük mitinginde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den övgüyle bahsederek,  “Onunla gurur duyuyoruz. Silkeleyenler başaramadı, o başardı” dedi. Köse’nin CHP Liderin yeni gözdesi haline gelmesi, milletvekilliği adaylığı için kulisleri hareketlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta sonu Karabük’te düzenlenen mitingde, Elif Köse hakkında yaptığı dikkat çekici açıklamalar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Özel’in konuşmasında Safranbolu Belediyesi’nin çalışmalarını övgüyle anlatması ve Elif Köse’ye yönelik ifadeleri, CHP içinde Köse’nin yükselen isimlerden biri olduğu şeklinde yorumlandı.

Miting alanında vatandaşlara hitap eden Özgür Özel, Safranbolu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli hizmetlere imza attığını belirterek, Belediye Başkanı Elif Köse’nin görev süresince gerçekleştirdiği projeleri örnek gösterdi. Özellikle ekonomik zorluklara rağmen belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini vurgulayan Özel’in sözleri, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmasında Elif Köse’ye özel bir parantez açan Özel,“Onunla gurur duyuyoruz. Partimiz adına Safranbolu’ya hem teşekkür ediyor hem de onun hizmetleriyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Özel’in, geçmiş dönemde muhalefet belediyelerine yönelik yapılan eleştirilere de göndermede bulunarak, “Hani diyorlardı ya ‘silkeleyin, çalışamasınlar.’ Bakın başardı. Onlar silkeleyemedi. Ben elinden tutup önünüzde gösteriyorum. Helal olsun ona” sözleriyle Elif Köse’nin elini kaldırması, mitingin en dikkat çeken anlarından biri oldu.

CHP Lideri’nin bu çıkışı, siyasi kulislerde farklı değerlendirmelere neden oldu. Özellikle yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesinde Elif Köse’nin parti içinde daha güçlü bir konuma geldiği yorumları yapılırken, Özgür Özel’in desteğinin Köse’nin siyasi geleceği açısından önemli bir mesaj taşıdığı ifade edildi.

Safranbolu’da hayata geçirilen sosyal projeler, kültürel çalışmalar ve belediyecilik hizmetleriyle kamuoyunda sık sık gündeme gelen Elif Köse’nin, CHP’nin Karabük’te öne çıkan siyasi figürlerinden biri haline geldiği değerlendirilirken, mitingde verilen görüntülerin “Milletvekilliği yolunda güçlü bir destek mesajı” olarak yorumlanması dikkat çekti.

CHP tabanında da geniş yankı uyandıran açıklamaların ardından, Elif Köse’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin