Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2023 21:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Tarihi ilçenin ilk kadın itfaiyecisi mesleğini yapmanın gururunu yaşıyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Batı Karadeniz Bölgesinin ilk kadın itfaiyecisi olarak göreve başlayan Betül Şevval Taşlıyan (24) olaylardaki performansıyla hemcinslerine örnek oluyor. Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Betül Şevval Taşlıyan, 2021 yılında Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne katılarak Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi olmuştu. Annesinin tavsiyesi üzerine itfaiyeci olmaya karar veren Taşlıyan yaklaşık 1.5 yıldır 22 erkek meslektaşıyla omuz omuza görev yaparak birçok yangın ve kurtarma olaylarında yer aldı. İstediği mesleği yapmanın gururunu yaşayan Taşlıyan, hemcinslerine örnek oluyor. Betül Şevval Taşlıyan (24) göreve annesinin tavsiyesiyle başladığını ifade etti. Mesleğin getirdiği avantaj ve dezavantajlarından bahseden Taşlıyan, “Avantaj olarak bir ortama girdiğiniz de farklı bir bakış açısıyla bakabiliyorsunuz. Çevreden güzel olumlu tepkiler alıyorum. İçeriye girdiğimde diğer arkadaşlarım ‘Sen varken oturmamıza kalkmamıza, konuşmamıza dikkat ediyoruz’ diyorlar. Çevreye düzen geliyor. Fazla bir dezavantaj görmedim. Normalde ağır şartlarda çalışıyoruz. Güç eksiği bakımından belki yetersiz olabilirdi ama bunu da sporla, gerekli ekipmanlarla telafi etmeye çalışıyorum. Çünkü mesleğimin getirdiklerini okurken de farkındaydım. Bu mesleğe faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu. “Meslekten beklentimi itfaiye tam olarak karşılıyor” Taşlıyan, çocukluğundan beri aksiyonlu, insanlara faydalı olabilecek bir meslek sahibi olmayı istediğini aktararak şunları söyledi: “Çocukluğumdan beri aksiyonlu, insanlara faydam olabilecek bir meslek olmasını istemiştim. O dönemlerde polislik vardı. Çünkü itfaiyeci olarak çevremde çalışan yoktu. Daha sonrasında polis olmak için uğraştım Mülakatlarına girdim. İtfaiye ile tanışınca polislik benim için ayrı bir köşe de durdu. Çünkü meslekten beklentimi itfaiye tam olarak karşılıyor” 23 personel arasında tek kadın olarak çalışarak, kadınların her şeyi yapabileceğini gösterdiğini anlatan Taşlıyan, “Büyükşehirlerde benim gibi birçok çalışan var. Umarım daha da çok çoğalırız. Çünkü bu mesleğe farklı bir boyut ve bakış açısı kazandırdığımızı düşünüyorum. Umarım birçok kişiye örnek olurum” ifadelerini kullandı. Taşlıyan, zor durumda olan vatandaşların dermanı olmaya çalıştıklarını söyledi. Safranbolu İtfaiye Müdürü Mehmet Kökçü, genç kadın itfaiyecinin ilk önce göreve masa başında başladığını ve daha sonra aktif bir şekilde vardiya sistemine geçtiğini belirtti.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Ocak, 2026 10:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Muhtarlardan İl Genel Meclisi’ne Teşekkür

Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Safranbolu Muhtarlar Derneği, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Şerafettin Kelleci ve Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Erbozkurt, Mehmet Oğuz, Ertuğrul Saraçoğlu ile İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç, Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Alkan, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın ve köy muhtarları yer aldı.

2025 yılı içerisinde ilçede gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla yapılan ziyarette, Safranbolu genelinde yürütülen hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getiren köy muhtarları, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Ayrıca önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili talep ve beklentiler paylaşıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, nazik ziyaretleri dolayısıyla Safranbolu ilçesi muhtarlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi ile birlikte ilçelere ve köylere hizmet etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Sözen konuşmasında; bütçe imkanları ve devletimizin sağladığı destekler çerçevesinde Safranbolu ilçesinde ihtiyaç duyulan hizmetlerin hayata geçirilmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“İl ve ilçelerimizin ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin desteğiyle, İl Özel İdaremiz aracılığıyla sağlanan ilave ve hibe destekler sayesinde Safranbolu ilçemizde de birçok sorunu çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Bu süreçte ilçemizin önceliklerinin belirlenmesinde İl Genel Meclis Üyelerimiz ve muhtarlarımız önemli bir görev üstlenmektedir. Bizler de bu tespitler doğrultusunda hizmet üretmeye gayret ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sözen, gerçekleştirilen çalışmaların ortak bir anlayış ve dayanışma ile yürütüldüğünü ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hizmetlerin tamamı ortak bir emeğin ürünüdür. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlarımıza, Karabük Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza, İl Özel İdaremize ve Meclis Üyelerimize kadar herkes Karabük ve ilçelerimiz için elini taşın altına koymaktadır. Safranbolu ilçemizde 2025 yılı boyunca yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı kararlılık ve uyum içerisinde, ilçemize ve köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin