Eskipazar ilçesinde ellerindeki altın yaldızlı Tevrat olduğu değerlendirilen el yazması kitabı satmaya çalışan 3 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan incelemede Eskipazar ilçesinde ellerindeki tarihi eseri satmaya çalıştığı tespit edilen C.Y, M.D. ve M.F.M. yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerinde yapılan aramada Davud yıldızı bulunan altın yaldızlı Tevrat olduğu değerlendirilen el yazması kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında “Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan işlem başlatıldı.


Tarihi el yazması Tevrat’ı satmaya çalışan 3 kişi yakalandı
Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak
Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.

