Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2018 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Dedeoğlu Cami yeniden yapılacak 

Safranbolu İlçesinde 1970 yılında bir hayırsever tarafından yapılan Dedeoğlu Camii dayanıksız olduğu gerekçesiyle yeniden yapılacak. 600 iş günü sürmesi beklenen tarihi cami kısa sürede ibadete açılması bekleniyor.

Mülkiyeti Vakıflar genel müdürlüğüne ait olan ve 1970 yılında bir hayırsever tarafından yapılan Dedeoğlu Camii 2017 yılında yaptırılan analizler sonucunda depreme dayanıksız olduğu kararına varıldı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’ in bizatihi talimatlarıyla proje çalışmaları başlatılan ve 15 Şubat 2018 tarihinde Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılan ihaleye dokuz firma katıldı. En ekonomik teklifi veren Yıldırım Yapı İnşaat gerekli incelemelerin ardından Yıldırım Yapı İnşaat firması yetkilisi Mehmet Gençerle Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık’ın katılımıyla sözleşme imzalandı. 600 gün iş süresi olan Dedeoğlu Camii en kısa süre ibadete açılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
KBUlu Ogrenciler yenilikci projelerini tanitti
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Haziran, 2026 13:04 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü Öğrenciler yenilikçi projelerini tanıttı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanırken öğrenciler tarafından hazırlanan yenilikçi projeler düzenlenen sergide tanıtıldı.

Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “Bitirme Projesi Dersi” kapsamında hazırladığı çalışmalar, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen proje sergisinde görücüye çıktı.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Türker, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kürşat Mustafa Karaoğlan ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın katıldığı sergide Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama ile Yapay Zekâ Operatörlüğü programlarında öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan toplam 57 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Karabük Üniversitesinin dijital dönüşüm, yazılım geliştirme, yapay zekâ ve yeni nesil bilişim teknolojileri alanlarında yetiştirdiği insan kaynağının ilk örneklerini oluşturan öğrenciler, sergide farklı alanlarda geliştirdikleri projelerle dikkat çekti.

Sergi kapsamında projeler, öğretim elemanlarından oluşan jüri tarafından belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren projeler belirlenerek ödüllendirildi. Birincilik ödülünü “Jet Tunnel”, ikincilik ödülünü “Yatırım Portföyü” ve üçüncülük ödülünü “Disiplin Protokolü” adlı projeler kazandı.

Dereceye giren proje ekiplerine plaketleri Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kürşat Mustafa Karaoğlan tarafından takdim edildi.

Karabük Üniversitesi bünyesinde bilişim alanında nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu; Oyun Geliştirme ve Programlama, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Yapay Zekâ Operatörlüğü, Otonom Sistemler Teknikerliği ve Bulut Bilişim Operatörlüğü programlarıyla eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan yüksekokulda gerçekleştirilen proje sergisi, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ortaya koydukları bilgi birikimi ve yenilikçi bakış açılarının somut çıktıları olarak değerlendirildi.

Sergi sonunda katılımcılar projeleri inceleyerek öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin